SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE - Diverse gestolen beelden van kerkhofdiefstallen teruggevonden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE - Diverse gestolen beelden van kerkhofdiefstallen teruggevonden

3_politielogo_2011_p200

Via een melding van een sluikstort in de omgeving van de “Luizenmolen” te Anderlecht werd door een werknemer van een depot van groenonderhoud vastgesteld dat dit sluikstort bestond uit diverse,vermoedelijk bronzen beelden.

Omdat de verantwoordelijke van het terrein op de hoogte was van diverse diefstallen van bronzen beelden op o.a. kerkhoven te Sint-Pieters-Leeuw en Halle werd de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw door hem in kennis gesteld.
 
Een vijftiental Jezus- of Mariabeelden, allen in brons van verschillende grootte en één groot bronzen kruisbeeld werden voor onderzoek naar het commissariaat meegenomen.
 
Aan de hand van foto’s gevoegd bij de aangifte van diefstallen door nabestaanden kan al met zekerheid gesteld worden dat een viertal beelden ontvreemd werden op het kerkhof te Ruisbroek.
 
De teruggevonden beelden die eerder op het kerkhof werden gestolen   zullen door de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw teruggegeven worden aan de nabestaanden van hun afgestorven familielid.
 
Andere gedupeerden kunnen vanaf deze namiddag via de website van de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw http://www.lokalepolitie.be/5414/   een kijkje nemen op de teruggevonden beelden en indien ze vermoeden dat hun gestolen beeld werd teruggevonden contact nemen voor een afspraak met de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw op tel.02/371.22.28 .
 
 
De voorbije maanden werden diverse diefstallen van kruisbeelden op kerkhoven vastgesteld in de regio. In het Pajottenland werden in totaal circa 150 beelden van graven gestolen . In Sint-Pieters-Leeuw werden feiten gepleegd op de kerkhoven van Vlezenbeek en Ruisbroek.
 
Het verder onderzoek naar de vermoedelijke dader wordt verder gezet door de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief