HALLE - Eerste steen voor nieuwe vleugel H. Hart&College

C21

HALLE - Eerste steen voor nieuwe vleugel H. Hart&College

Editiepajot_halle_h_hart_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_h_hart_1_kl_foto_merckx
Foto © KOS
Editiepajot_halle_h_hart_2_kl_foto_merckx
Foto © KOS
Editiepajot_halle_h_hart_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_h_hart_3__kl_foto_merckx
Foto © KOS
Editiepajot_halle_h_hart_4_kl_foto_merckx
Foto © KOS
Editiepajot_halle_h_hart_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_h_hart_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Langs de Parklaan in Halle werd de eerste steen gelegd van een nieuwe, hypermoderne vleugel voor het Halse Heilig-Hart College. Als alles naar wens verloopt zal het gebouw volgend jaar in 2012 in gebruik worden genomen.

Het eerste schetsontwerp dateert van juni 1999. Dit plan werd voorgelegd aan de subsidiërende overheid en in december 1999 ontvangt de school een dossiernummer. Men kan dan starten.
Drie jaar later, in 2002, volgt het eerste voorontwerp. Men moet tot in 2010 wachten vooraleer men met de bouw kan beginnen.
 
In het bouwwerk komen ruime, lichtovergoten klaslokalen, vloerverwarming in het hele gebouw, grote raampartijen in de gangen om zoveel mogelijk daglicht binnen te brengen en een automatische luchtverversing met warmte recuperatie.
 
De gelijkvloerse verdieping is bedoeld voor kinderen uit de kleuterafdeling, de eerste en tweede verdieping voor de lagere en de secundaire school. De derde verdieping wordt helemaal ingenomen door vaklokalen met een maximale materiële uitrusting en de vierde verdieping wordt de kers op de taart met een multifunctionele ruimte waarin plaats zal zijn voor kunst en cultuur.
 
“Als alles meezit, hopen we in 2012 onze intrek te kunnen nemen in onze nieuwe school,” zegt Jo Van der Kelen, directeur van de lagere school.
 
In een tweede fase volgt dan de aanbouw van een refter, de turnzaal en het sanitair voor de lagere school en de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees.
 
Het boek als motief
Aan de buitenkant creëren de wisselende breedte van ramen en muren een speels effect. De gevel lijkt op een boekenkast. De muren tussen de brede ramen vormen de boekenruggen die in de kast zijn uitgestald.
 
“Het boek vervult een centrale plaats in de ontwikkeling van de mens en past dus uitstekend als motief in het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw,” stelt Jo Van der Kelen.
 
“Het ganse gebouw is strak en tegelijk onregelmatig. Deze dynamiek staat symbool voor de vorming die wij bieden,” zegt algemeen directeur Denise Deschuyteneer. “Wij willen onze leerlingen structuur bieden, maar tegelijk willen wij dit doen met respect voor ieders eigenheid.”
Ook op het vlak van milieunormen beantwoordt het bouwwerk aan de strengste eisen. Het combineert grote glaspartijen met krachtige isolatie en blijft zo onder de E70-norm.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief