Sp.a HALLE organiseert samenaankoop van gas en elektriciteit

C21

Sp.a HALLE organiseert samenaankoop van gas en elektriciteit

Edpajot_halle_samenaankoop_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Sp.a Halle gaat in samenwerking met ABVV Vlaams-Brabant, Curieus Vlaams-Brabant en de Federatie van Socialistische Mutualiteiten Brabant gezamenlijk energie aankopen. Deze actie staat open voor iedereen.

Door het duopolie Electrabel en Luminus, dat goed is voor een marktaandeel van 85 %, is de energiefactuur in België duurder dan bij onze buurlanden en daar willen zij iets aandoen.

Voorzitter Betrand Demiddeleer: “Door samen energie aan te kopen kunnen we de prijs drukken. Sp.a heeft op die manier in andere provincies al duizenden mensen kunnen overtuigen om over te stappen naar een goedkopere energieleverancier met eerlijkere prijzen. Dit resulteerde voor alle deelnemers in een lagere energiefactuur. Bij deze groepsaankopen bespaarden de deelnemers tot 23% op hun elektriciteitsrekening en tot 20% op hun gasrekening. Bij gelijkaardige acties bespaarden de deelnemers gemiddeld meer dan 200 euro per jaar. Hoe meer mensen zich inschrijven voor de groepsaankoop van groene energie, hoe aantrekkelijker het is voor de energieleveranciers en hoe groter de kans op een lagere prijs voor gas en elektriciteit”.

De organisatie van groepsaankoop gebeurt in samenwerking met het Antwerps bedrijf iChoosr. Dit bedrijf controleert of de aankoop op een transparante wijze verloopt. De doelgroep van de actie zijn alle burgers met een individueel contract bij een leverancier. De consument hoeft geen tijd te besteden aan het vergelijken van verschillende energieleveranciers. De overstap wordt ook ondersteund door iChoosr.

Overschakelen naar een andere leverancier hoeft geen problemen met zich mee te brengen. Indien het huidig contract van de particulier binnen de periode augustus 2011-februari 2012 vervalt, kan er worden overgestapt zonder boete.

Indien het contract vervalt buiten deze periode, kan er vervoegd worden overgestapt of kan men deelnemen aan de volgende groepsaankoop. Bij een vervroegde uitstap moet de deelnemer een opzeggingsvergoeding betalen van maximum 75 euro. De opzeg van het huidig contract zal worden uitgevoerd door iChoosr. De deelnemer zelf hoeft geen aangetekende opzegbrief te sturen naar de huidige leverancier. Na de afloop van dit contract (na 1 jaar) kan de particulier opnieuw deelnemen aan een groepsaankoop. Hij of zij kan er ook voor kiezen zijn of haar individueel contract te verlengen of op eigen initiatief op zoek gaan naar een andere leverancier.

INSCHRIJVEN

Iedereen kan zich vanaf nu tot eind mei vrijblijvend inschrijven op www.samenstroom.be  .

Na inschrijving ontvangt de deelnemer begin juni 2011, eveneens vrijblijvend, een contractvoorstel. Als het voorstel voor de deelnemer voldoende voordelig is, dan verandert hij/zij best van energieleverancier. Na ontvangst van het contractvoorstel heeft de particulier één maand de tijd, van 1 juni tot 1 juli, om te beslissen om al dan niet op het voorstel in te gaan.

INFOMOMENTEN
Op maandag 14 maart om 20u heeft in de raadszaal van het stadhuis een uiteenzetting plaats over het hoe en waarom van de actie ‘Samenstroom’. Mia De Vits  (Vlaams Parlementslid) komt het hele energiegebeuren kort toelichten. Een bestuurder van iChoosr komt de praktische kant toelichten.
Ter plaatse kunnen de mensen zich al (laten) registreren. De geïnteresseerden dienen enkel hun laatste jaarafrekening voor gas en elektriciteit mee te brengen.

Voor geïnteresseerden die niet over een internetverbinding beschikken, of voor mensen met vragen, worden een aantal zitdagen georganiseerd door sp.a Halle.

In Buizingen is dat op woensdag 6 april vanaf 19u30 in de cafetaria van Sportcentrum Start 65, O. de Kerckhove d’Exaerdestraat, Buizingen

In Essenbeek is de zitdag op vrijdag 8 april in café Onder de Toren, Kleemstraat, Essenbeek.

In Halle centrum is dat op zaterdag 16 april van 9 u tot 12u30 in de cafetaria van Sportcomplex De Bres

In Lembeek is dat op woensdag 27 april vanaf 19u in café De Boulevard op de Edingensesteenweg, Hondzocht/Lembeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief