HALLE - Wielerinitiatie aspiranten

C21

HALLE - Wielerinitiatie aspiranten

Wielerinitiatie_p200

Naar analogie van de voorgaande vijf succesedities, organiseert de Stad Halle ook dit jaar tijdens de 2e week van paasvakantie (18 april tot en met 22 april) een wielerinitiatie voor 12 tot 14 jarigen (categorie aspiranten).

Deze organisatie loopt in samenwerking met het Halse Wielercentrum, Wielerclub Cureghem Sportief, de Vlaamse Wielerschool, afdeling Vlaams-Brabant, en het Don Bosco-instituut van Halle.

De bedoeling is om als “Wielergekke Stad” jongeren de kans te bieden om van de wielersport ook daadwerkelijk eens te proeven. Ongetwijfeld lopen er in Halle en omstreken “kleine Bertjes” rond die momenteel op hun wielerhonger blijven zitten. Dankzij deze stage van de 5 voorgaande jaren vroegen reeds tal van jongeren een vergunning aan bij de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond.

 Deze initiatie is een combinatie van praktijk- en theorielessen, gaande van lessen in stuurvaardigheid, fietsen in groep, gebruik van remmen en versnellingen, nemen van bochten, wegcode, gezonde voeding, trainingsleer, enz…

Als locatie kan men  net zoals vorige jaren, beschikken over de accommodatie van het Don Boscoinstituut. Voor de organisatie en uitwerking van de stage kan men beroep doen op de ervaring van wielerclub Cureghem Sportief.

De begeleiding van de jonge rennertjes is in handen van gediplomeerde BLOSO-lesgevers van de Vlaamse Wielerschool, afdeling Vlaams-Brabant, onder leiding van Ingrid Mekers. Voor de tochtjes buiten de schoolmuren krijgen zij assistentie van enkele ervaren leden van de wielerclub. Omwille van de veiligheid worden de groepjes niet te groot gemaakt (max. een twintigtal rennertjes per groep). De Wielerbond zal eveneens een vijftal fietsen ter beschikking stellen voor deelnemers die zelf geen geschikte koersfiets zouden bezitten.

MOUNTAINBIKE
Ook staat er dit jaar opnieuw op donderdagnamiddag een mountainbiketocht op het programma. Deze tocht wordt uitgestippeld en begeleid door de sportdienst in samenwerking met mountainbikeclub Breedhout.  De wielerbond zorgt die dag voor aangepaste fietsen voor deelnemers die hierover niet persoonlijk zouden beschikken.

De laatste namiddag van de stage (vrijdag 16 april, vertrek om 12.30 u, terug rond 16.30 u) rijden de rennertjes - onder begeleiding van politie, volgwagens van de wielerclub en een extra aantal begeleiders op de fiets - in twee groepen naar de wielerbaan van Rebecq, waar ze even kunnen proeven van het baanwielrennen.

Bij hun terugkomst in Halle wordt de stage afgesloten met een kleine receptie waarop alle deelnemers kunnen rekenen op een aandenken van de Stad, alsook een geschenkje van de Halse Sportraad.

Momenteel zijn er al een 10-tal deelnemers ingeschreven voor de stageweek.  Wie er nog bij wil zijn kan zich nog tot vrijdag 15 april inschrijven op de Sportdienst van de Stad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief