Waar wordt er het snelst gereden in HALLE?

C21

Waar wordt er het snelst gereden in HALLE?

Te_hard_op_het_pedaal_p200

In het jaarverslag van PZ HALLE kan men lezen in welke straten in Halle het meeste snelheidsovertredingen gebeurden. Koplopers waren de Lenniksesteenweg, de Warande en de Beertsestraat.

In totaal werd in 2010 297,01 uur gespendeerd aan snelheidscontroles. 9,35% van de gecontroleerde bestuurders kregen effectief een boete voor te snel rijden. Dat is bijna 1 op de 10 gecontroleerde bestuurders.
 
Tussen februari en juni werd hiervoor zowel een flitswagen als een mobiele flitscamera gebruikt. Toen de flitswagen in juni echter definitief diende afgeschreven te worden, kon enkel nog met de mobiele flitscamera gewerkt worden. Toch werd zoveel als mogelijk het plan voor de snelheidscontroles uitgevoerd.
 
Eind mei vorig jaar was er beroering rond het feit dat politieagenten vuilniszakken gebruikten om de camera te verstoppen op de Lenniksesteenweg. De vuilniszak zal in het vervolg niet meer gebruikt worden, maar de korpschef sluit niet uit dat er in de toekomst geen andere creatieve ideeën zullen gevonden worden.
 
CIJFERS
In de Warande in Essenbeek werden 1.222 voertuigen gecontroleerd. 277 bestuurders of 22,67% kregen een boete. Op de Lenniksesteenweg, waar de beruchte vuilniszak stond, werden 4.855 voertuigen gecontroleerd. 937 bestuurders of 19,30% kregen een boete in de bus. In de Beertsestraat werden 687 voertuigen aan een snelheidscontrole onderworpen. Hier kregen 108 bestuurders een boete, wat 15,72% is van de gecontroleerde voertuigen.
 
Ook in andere straten lag het aantal beboete autobestuurder hoger dan 10% van de gecontroleerde wagens. Dat is het geval op de Bergensesteenweg (10,58%), de Smisstraat in Breedhout (15,31%) en de Edingsesteenweg (14,07%)
 
ALCOHOLCONTROLES
In 2010 werden 24 acties georganiseerd naar alcoholcontrole. Negen daarvan waren specifiek gewijd aan het opsporen van drugs in het verkeer. Naast controles bij acties werden ook algemene verkeerscontroles gehouden. Ook hierbij werd gecontroleerd op alcoholmisbruik. Alle bestuurders die betrokken waren bij een verkeersongeluk werden onderworpen aan een alcoholcontrole.
 
Met de 1.317 uitgevoerde ademtesten werd de norm van 934 ademtesten die op jaarbasis moeten worden afgenomen, ruimschoots behaald. Uit de cijfers blijkt dat 8,7% van alle bestuurders die getest werden, positief waren. Neemt men het aantal positieve en alerte resultaten samen komt men aan 11,3% van de geteste personen die positief waren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief