HALLE - Volksfeesten nader bekeken

C21

HALLE - Volksfeesten nader bekeken

Carn_halle_1975_foto_merckx
Carnaval 1975. Academische zitting op het stadhuis met drie monumenten uit de carnavalwereld. Georgske Vanvolsem, Edmond Demesmaeker en Max Maillard. - Foto's archief © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_lange_stieweg_foto_merckx
De handelaars van de lange stieweg feesten. - Foto archief © Felix Merckx
 
 Davidsfonds Halle en de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige kring organiseren in het kader van de negende Nacht van de Geschiedenis met als thema: “Feest” een multimediavoorstelling over ‘T ES FIEST IN DE ‘KOEMME’ VAN ’T STAD door Johan Vencken op dinsdag 22 maart om 20 uurin Cultuurcentrum ‘t Vondel, Possozplein 40, 1500 Halle.
 
“‘t Esfiest in de koemme van ‘t stad” vertelt het verhaal van twee Halse volksfeesten: de Fieste van de Stieweg en het Carnaval van Halle. Beide hadden hun oorsprong in de jaren ‘30 van vorige eeuw.
 
Aan de hand van vele unieke foto’s, film- en geluidsfragmenten schetst Johan Vencken de evolutie die beide feesten gekend hebben. Johan Vencken publiceerde in 2005 het boek “100 Joer Tagada, het Verhaal van Carnaval in Halle” en werkt momenteel aan een nieuwe publicatie over de Fieste van de Stieweg.
 
Deelnemingsprijs: leden Davidsfonds en K.G.O.K.: €4 niet-leden: €6.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2011
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief