Gehoord op het stadhuis in HALLE

C21

Gehoord op het stadhuis in HALLE

Stadhuis_halle
Foto © Felix Merckx

In Halle is er een nieuwe uitbreiding van sportkaderopleidingen voorzien. De officiële opening volkstuincomplex Het Windmoleken is op 26 maart.

Nieuwe uitbereiding sportkaderopleidingen 2011
De Halse sportdienst organiseert in 2011 in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (VTS) twee opleidingen om tegemoet te komen aan een kwaliteitsverbetering van jeugdbegeleiding binnen de sportclubs.
 
De opleiding “Sporttakoverschrijdende module begeleider van sporters met een handicap” gaat door op zaterdag 14 mei, loopt over één dag en kost 15 euro.
 
De opleiding “Module 1 Initiator-basisvakken” is een instapcursus die geldt voor alle sporttakken, maar in de eerste plaats bedoeld is voor die sporttakken waarvoor geen specifieke initiatorcursus wordt ingericht. In dit laatste geval gaat dit overwegend om gevechtssporten.
 
De eerste cursus in februari kende heel wat succes en vele geïnteresseerden konden niet meer deelnemen wegens volzet. Daarom werd beslist om deze cursus terug in te richten vanaf zaterdag 8 oktober . De cursus duurt 15 lesuren en de kostprijs bedraagt 40 euro. Alle deelnemers die niet konden deelnemen in februari zullen door VTS automatisch worden aangeschreven.
 
Het stedelijk impulssubsidiereglement voorziet alvast in de terugbetaling van het cursusgeld mits staving van de nodige documenten en mits te voldoen aan de nodige voorwaarden.
 
Voor verdere informatie rond deze cursussen kan men steeds terecht op de sportdienst, De Bres, Mgr Senciestraat 13 te Halle of op het nummer 02 365 94 26 of sport@halle.be of via www.bloso.be/vts   
 
Officiële opening volkstuincomplex Het Windmoleken
De stad Halle is samen met Velt vzw het engagement aangegaan om een ecologisch tuincomplex in de wijk Het Windmoleken aan te leggen. De tuiniers zijn door de ondertekening van het tuinreglement, dat plaats had op 3 februari, hun engagement met de stad Halle en Velt aangegaan. Ze verbonden zich tot het volgen van de gratis lessen rond ecologisch kringlooptuinieren.
 
De tuiniers moesten na het volgen van de theorielessen de theorie omzetten in de praktijk en mochten zij een eigen perceel gaan bewerken. Het bewerken van de percelen is intussen afgerond.
 
Om het einde van de werken te vieren en de tuiniers voor te stellen zal het tuincomplex op zaterdag 26 maart officieel geopend worden in aanwezigheid van de burgemeester en schepen van Leefmilieu, Marc Demesmaeker.
 
Naast een (h)eerlijk hapje en drankje kunnen de bezoekers ook de handen uit de mouwen steken. In samenwerking met Velt, de Halse compostmeesters, Provincie Vlaams-Brabant, buurtwerk Halle worden workshops keukenkruiden, vlechtwerken, composteren en planten in potten georganiseerd.
 
Iedereen is van harte welkom op zaterdag 26 maart van 14 tot 16 uur in het tuincomplex Windmoleken, ter hoogte van de serviceflats Ten Hove, Kopheiweg 14 te Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief