HALLE - Colruyt opent 50ste supermarkt in Frankrijk, in Saint-Léonard, departement Vogezen

C21

HALLE - Colruyt opent 50ste supermarkt in Frankrijk, in Saint-Léonard, departement Vogezen

Colruyt_laagste_prijzen_p200

Woensdag opende de vijftigste Colruyt-supermarkt in Frankrijk, in de gemeente Saint-Léonard in de Vogezen. Sinds de overname van distributiegroep Codifrance (ex-Ripotot) in 1996, heeft de Groep Colruyt zijn activiteiten in Frankrijk gestaag uitgebreid. De winkels onderscheiden zich van de concurrentie met hun Belgische concept dat aangepast werd aan de Franse consument.

Virginie Langolf, verantwoordelijke van Colruyt Saint-Léonard, keek ernaar uit om de mensen uit de streek kennis te laten maken met de nagelnieuwe winkel, 995 m² groot: “In het oosten van Frankrijk heeft het Colruyt-concept al heel wat aan populariteit gewonnen. Het gaat om buurtsupermarkten die dicht bij de mensen staan en een optimale service verlenen. De klanten weten dat ze bij Colruyt snel en efficiënt hun boodschappen kunnen doen en dat ze altijd zeker zijn van de laagsteprijsgarantie voor alle nationale merken.”

De eigenheid van Colruyt

Sinds de opening van de eerste winkel is het concept van de Colruyt-winkels geleidelijk aangepast aan de gewoontes van de Franse consument. Hoewel de Franse winkels op de Belgische lijken, verschillen ze ook op meerdere punten. Zo oogt de beenhouwerij met zijn open bedieningstoog een stuk traditioneler. Virginie Langolf : “Onze supermarkten beschikken over een traditionele beenhouwerijtoog en, uniek in Frankrijk, over een afgesloten koelruimte voor verse producten, groenten en fruit. We bieden ook een vrij breed non-foodassortiment aan, met onder meer speelgoed, papierwaren en multimedia. Ten slotte kunnen de klanten elke dag rekenen op de service van onze toegewijde medewerkers.”

 

Steeds meer winkels

Colruyt wil zijn expansie in Frankrijk voortzetten en binnenkort nieuwe winkels openen in de streek.

Een sterk parcours voor de Belgische winkelformule die in 1996 in Frankrijk neerstreek en in 1997 zijn eerste supermarkt opende in Pontarlier.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2011
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief