HALLE - Burgemeester Pieters: “Aanleg van een tunnel is een zegen voor de stad”

C21

HALLE - Burgemeester Pieters: “Aanleg van een tunnel is een zegen voor de stad”

Ed_pajot_halle_zaal_foto_sluys
Foto © Marc Sluys
 

Volgens burgemeester Pieters (CD&V) is de A8 in een tunnel leggen een zegen voor de stad omdat het doorgaand verkeer dan langs die tunnel zou passeren en niet meer door de stad. Uit de mobiliteitsstudie blijkt dat het heel wat verkeer zou weghalen van de gewestwegen en dus voor minder sluipverkeer zou zorgen.

De grote vraag is volgens burgemeester Pieters of alles er wel komt. “We weten dat er nog 2 à 3 jaar werk is aan het dossier en dan is het groot moment gekomen: zal de nieuwe Vlaamse regering het inschrijven in zijn meerjarenplanning 2014 – 2020 of zal men dat niet doen. Dat zal het moment van de waarheid zijn. We denken dat we door hard te werken aan het dossier wij onze verantwoordelijkheid nemen en er voor te zorgen dat we op dat moment het best mogelijke dossier kunnen voorleggen de kans toch aanzienlijk zou moeten verhogen om effectief tot een ja te komen”, zegde de burgemeester.
 
Wat de mogelijke verkeershinder betreft zegt Pieters dat alles nog in detail moet bekeken worden. Volgens Pieters zal men er blijven voor zorgen dat het verkeer tijdens de werken perfect mogelijk blijft. De A8 zal tijdens de werken niet worden afgesloten. Men gaat het verkeer in de twee richting op twee rijvlakken blijven organiseren. Wel zal er hinder zijn op sommige ogenblikken.
 
Pieters heeft de indruk dat het dossier best niet afgewezen wordt. “Het is een schitterend dossier voor Halle. Als je een tunnel krijgt van 2 km. met daarboven op een park van 8 hectaren en er voor zorgt dat het verkeer niet langs de gewestwegen naar die snelweg wordt gelokt, denk ik dat we twee keer moeten nadenken vooraleer we zo iets afwijzen. Ik denk persoonlijk dat het een geschenk voor Halle zou zijn”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2011
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief