HALLE - Ministers Leterme en Turtelboom openden nieuwe brandweerkazerne

C21

HALLE - Ministers Leterme en Turtelboom openden nieuwe brandweerkazerne

Ed_pajot_halle_kazerne_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_kazerne_1_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_halle_kazerne_2klr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_halle_kazerne_2_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_kazerne_3_klr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_halle_kazerne_4_klr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_halle_kazerne_3_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_kazerne_5_klr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_halle_kazerne_6_klr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In aanwezigheid van eerste minister Leterme (CD&V) en minister van binnenlandse zaken Turtelboom (Open VLD) werd de nieuwe kazerne van de Halse brandweer plechtig geopend. Beiden brachten nogmaals hulde aan de Halse brandweer voor hun werk tijdens de treinramp in Buizingen van februari 2010..

 In zijn openingstoespraak zegde Cdt Raymond Conters dat het eindresultaat mag gezien worden. “Onze nieuwe kazerne voldoet aan de noden en vereisten van de hedendaagse hulpverlening”, zegde de Cdt. Hij herinnerde er verder aan dat het zijn voorganger, Cdt Van Keerberghen was die de stad adviseerde om de nieuwe kazerne te bouwen op deze plaats.
 
Eerste minister Leterme wilde absoluut bij de opening zijn omdat hij 15 maanden geleden bij de treinramp in Buizingen het prachtige werk van de Halse brandweer met zijn eigen ogen kon zien. “Brandweer Halle was toen heldhaftig. Ik was werkelijk fier dat België toen over zulk een bandweerkorps beschikte”, zegde de premier.
 
Ook minister van Binnenlandse zaken Turtelboom loofde het professionele werk van de Halse hulpdiensten tijdens de ramp. Ondanks de problemen rond de brandweerhervorming noemde de minister Halle een voorbeeld die toch verder blijft investeren. “Het is een prachtig voorbeeld van lokaal engagement”, zegde minister Turtelboom.
 
Schepen van Patrimonium Michel Bellemans (CD&V) had woorden van lof voor alle mensen die de kazerne realiseerde. Hij betrok ook de vorige brandweercommandant Van Keerbergen in de hulde. “ "Het verhaal begint eigenlijk in 1983 toen Cdt. Van Keerberge de toenmalige burgemeester Beckwé informeerde dat aan de Van Hamstraat een geschikt terrein lag voor een nieuwe kazerne. Om budgettaire redenen kon het echter niet gerealiseerd worden”, zegde schepen Bellemans.
 
De realisatie van de nieuwe kazerne heeft volgens Bellemans veel werk gekost en engagement van velen. Hij noemde de Halse kazerne één van de mooiste en de meest praktische kazerne van België.
 
Als laatste spreker kwam burgemeester Pieters (CD&V).
“Ik ben fier op het prachtige werd dat hier geleverd werd. Zowel morgen als in het verleden kan de bevolking rekenen op een korps dat goed uitgerust is. De brandweer mag de nieuwe kazerne koesteren als waardering die de bevolking voor hen opbrengt”, zegde burg Pieters tot slot.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief