Nexans leverde de kabels voor ultramodern brandweergebouw HALLE

C21

Nexans leverde de kabels voor ultramodern brandweergebouw HALLE

Nexans_collage
Links de types geïnstalleerde kabels (de Alsecure®), rechts Koen Van Gucht, Commercieel Directeur van Nexans Benelux. - Repro © Felix Merckx
 

In overeenstemming met haar strategie van lokale verankering, leverde Nexans, toonaangevend expert in de kabelindustrie, het leeuwendeel van de bekabeling van haar buur, de gloednieuwe en geavanceerde brandweerkazerne van Halle.

Toen Nexans in 2010 vernam dat de Brandweer van Halle haar voormalige kazerne aan het Possozplein zou inruilen voor een gloednieuw gebouw, recht tegenover de kantoren van deze kabelexpert, stond het erop haar kabeloplossingen en expertise aan te bieden in dit prestigieuze bouwproject.
 
Dankzij Nexans’ proactiviteit werd zo een win-win samenwerking opgetrokken met Elektrotechnische Ondernemingen Vander Putten bvba uit Geraardsbergen, die verantwoordelijk was voor de complete elektrotechnische infrastructuur in de drie gebouwen van het ultramoderne en heel wat grotere (3200 vierkante meter) brandweercomplex aan de Felix Roggemanskaai in Buizingen. Zo kon deze elektrotechnische onderneming alle mogelijke kabeltypes die het “state of the art” pand vereiste, op ieder moment rechtstreeks afhalen in het vlakbij gelegen magazijn van Nexans: van alle traditionele XVB-voedingskabels voor huishoudelijk gebruik tot een aantal EXAVB-grondkabels alsook brandveilige Alsecure®-kabels. Door deze nabijheid bleef het transport minimaal, wat uiteraard een ecologisch pluspunt was.
 
“Ook al hebben we nooit rechtstreeks samengewerkt met Nexans als bedrijf, spreekt het voor zich dat we al talloze keren haar erg kwalitatieve kabeloplossingen gebruikten in onze installatieprojecten”, vertelt Wim Boulangier van Elektrotechnische Ondernemingen Vander Putten bvba. “Nexans deed trouwens haar excellente marktreputatie alle eer aan, want de kwaliteit van haar producten, de efficiënte communicatie, de flexibele levering en de betrouwbare service zorgden voor een reële toegevoegde waarde in deze missie.”
 
“Door het prestige van dit maatschappelijk relevante bouwproject en de nabijheid van onze locatie, was het voor ons een erezaak om met onze producten en expertise te participeren in de bouw van deze geavanceerde brandweerkazerne,“ aldus Koen Van Gucht, Commercieel Directeur van Nexans Benelux. “Onze internationale groep biedt namelijk niet enkel wereldwijde expertise en technologisch leiderschap maar kan zich ook beroepen op een sterke plaatselijke vertegenwoordiging. Het was dus een logische en evidente keuze dat we onze diensten aan onze buren voorgesteld hebben.”
 
Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 23.700 mensen en realiseerde het in 2010 een omzet van meer dan 6 miljard euro.

www.nexans.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief