HALLE - Ziekenhuis heeft nog grote uitbreidingsplannen

C21

HALLE - Ziekenhuis heeft nog grote uitbreidingsplannen

Editiepajot_halle_rup__1_
De Grote Weide zou er in de toekomst zo kunnen uitzien. (Repro EP)
 
Editiepajot_halle_rup
De blokken in lichtgrijs zullen bijgebouwd worden. (Repro EP)
 
Grote_weide_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het Halse AZ Sint-Maria heeft nog grote uitbreidingsplannen. Om deze plannen waar te maken moest er een RUP (Ruimtelijk uitvoeringsplan) Grote Weide opgesteld worden. De plannen voorzien ondermeer een parkeergarage en een volledig nieuwe blok.

De uitbreiding van het ziekenhuis komt er met respect voor de Groebegracht. Het RUP voorziet ook een overstromingsgebied voor de Groebegracht.
 
Met de plannen wil het AZ Sint-Maria uitgroeien tot 400 bedden. Momenteel zijn dat er 362. Ook het aantal bedden polipatiënten willen zij opvoeren van 458 naar 518. De 90 artsen die er nu zijn willen ze optrekken tot 110. Het overige personeel willen zij brengen van 670 naar 830.
 
Het Halse ziekenhuis beschikt nu over een vloeroppervlakte van 32.000m². Op korte termijn willen zij dat opvoeren tot 42.000 m² en op lange termijn tot 52.000 m².
 
Men voorziet ook een sterke groei van het aantal parkeerplaatsen. Nu zijn het er 404. Op korte termijn wil men die opvoeren tot minimaal 766 en maximaal 868. Op een latere termijn zelfs tot minimaal 958 en maximaal 1.085.
 
Om al deze wagens een plaats te bieden komt er langs de Tramstraat een parkeerblok met 3 ondergrondse en 2 bovengrondse lagen. Dit gebouw zou geen visuele druk leggen op de woonbebouwing langs de Tramstraat en de Elbeekstraat.
 
Een nieuwe blok voor het ziekenhuis zou er komen schuin achter de spoeddienst, die zal doorlopen tot tegen de Elbeekstraat.
 
Langs de Ziekenhuislaan komt er een nieuw volume voor complementaire functies.
 
POLITIE
Het RUP Grote Weide voorziet dat de huidige politievoorziening langs de Fabriekstraat behouden worden. Wel wordt de functie van de oude rijkswachtwoningen nader bekijken. Zo bestaat er de kans dat ze ingeschakeld zullen worden in de politie uitbreiding ofwel een verzorgingsfunctie zullen krijgen binnen het ziekenhuis.
 
Sommige van deze huizen worden nog bewoond door ex-rijkswachters. Anderen werden al aan particulieren verkocht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2011
Felix Merckx
Repro EP en Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief