HALLE - 48 huurappartementen rond de oude Pacha

C21

HALLE - 48 huurappartementen rond de oude Pacha

Ed_pajot_halle_pache_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_pacha_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

 Voor het gebied tussen de Brusselsesteenweg, de Jacminstraat, de Guido Gezellelaan en de Devlemincklaan werd een nieuw RUP (Ruimtelijk uitvoeringsplan) opgesteld. Hierdoor kunnen in eerste instantie 3 blokken met in totaal 48 woongelegenheden gebouwd worden. Elk appartement zou een oppervlakte van 100 m2 hebben.

Deze blokken komen naast de al gebouwde eengezinswoningen in de Jacminstraat. Hiernaast gaat ook gewerkt worden aan de problemen rond parkeren. Het nieuwe RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) wijkt grondig af van het bestaande plan, dat nochtans pas sinds 2000 werd ingevoerd. In de plaats van eengezinswoningen langsheen de Jacminstraat, de Gezellelaan en de Devlemincklaan wordt de kans geboden om appartementen met 3 bouwlagen te realiseren. Zij zullen verhuurd worden aan Nederlandstaligen en mensen die een binding met Halle hebben.
 
Op de Belgacomsite in de Jacminstraat zou een plein en nog twee blokken komen. Momenteel is nog niet geweten wat Belgacom zinnens is met het gebouw dat er ligt.
 
Er worden twee parkeerplaatsen per appartement voorzien. Dat was één van de voorwaarden voor het verkrijgen van een bouwvergunning. Verder komt er ook een ondergrondse parking, waar ook omwonenden een plaats zouden kunnen huren of kopen.
 
De blokken krijgen 2 tot 3 bouwlagen. Naar er vernomen wordt zouden het wel 3 bouwlagen worden.
 
Het hoeft geen betoog dat de bouw van de appartementen meer verkeersdrukte zal meebrengen.
 
BONT ALLEGAARTJE
Omwonenden zijn niet tevreden met de plannen.
 
Bertrand Demiddeleer: “Zo krijg je nu vanaf de hoek van de A. Demaegtlaan en de Jacminstraat tot aan de hoek met de G. Gezellelaan een bont allegaartje van alle mogelijke woontypes. Het begint met een groot appartementsblok, gevolgd door de huizen behorende aan de Chicoreierf om dan weer over te gaan tot hypermoderne 3-laags meergezinswoningen. Met aan de andere kant van de straat: het Atheneum met Kribbe en wat hoger eengezinswoningen met een kroonlijst van maximum 8,5m. Qua ruimtelijke samenhorigheid kan dit tellen. Bovendien wordt het BPA zodanig gewijzigd dat de mensen die tot over een paar jaar een huis kochten of bouwden langsheen dit gebied beroofd zullen worden van hun privacy in hun achtertuin of leefruimte. Mijn vrienden trekken weg uit Halle omdat ze geen eengezinswoningen meer vinden. Dit is een gemiste kans om 32 huizen aan de Hall naar aan te bieden.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief