HALLE - Geen bijkomend bedrijventerrein aan het op- en afrittencomplex E429 Hondzocht

C21

HALLE - Geen bijkomend bedrijventerrein aan het op- en afrittencomplex E429 Hondzocht

Streekvereniging_z_en_z

Halle werkt samen met de provincie Vlaams-Brabant momenteel volop aan de hertekening van de Ruimtelijke Ordening in het kader van de afbakening Kleinstedelijk Gebied Halle . Eén van de plannen is de aanleg van een bedrijventerrein in Hondzocht. Streekvereniging Zenne en Zoniën en de werkgroep Oud Halle.

“In dit proces wordt een gemeenschappelijke visie uitgewerkt voor de toekomst: het verder uitdeinen van de stad begrenzen, beter bewaren van de open ruimte buiten en tussen de steden. vernieuwend omgaan met de ruimte in de stad ,..”, zo luidt het als officiële doelstelling op de website van Halle.
 
Een van de nieuwe elementen in de plannen is de aanleg van een bedrijventerrein aan de E429 op de grens met Tubeke. Streekvereniging Zenne en Zoniën en de werkgroep Oud Halle kunnen zich met deze ontwikkeling niet verzoenen en hebben bezwaar ingediend. Zij vinden die nieuwe zone een slecht idee.
 
Beide verenigingen hebben op 21 mei 2010 een officiële aanvraag ingediend bij het Vlaams Agentschap Ruimte en Erfgoed om het historisch landschap Hondzocht te Lembeek als ankerplaats aan te wijzen, lees officieel te beschermen.
 
Roger Swalens, voorzitter van Zenne en Zoniën: “Dit landschap begint aan de grens met Tubeke (Oude Windmolen Hondzocht) en loopt tot aan de beschermde hoeve Malavisé. Dit landbouwgebied volgt de Edingensesteenweg van aan de grens met Tubeke tot aan de hoeves Yserbyt en Malavisé. Als men deze zone geheel of gedeeltelijk wil omvormen tot industrieterrein, gaat een groot deel van het landschap verloren. Om onze geschiedenis voor het nageslacht te bewaren, hebben we nood aan tastbare en zichtbare locaties in het landschap”. .
 
Daarom vragen Streekvereniging Zenne en Zoniën en de werkgroep Oud Halle dat de stad Halle afziet van het bijkomend industrieterrein ter hoogte van het op- en afrittencomplex Hondzocht Zij vinden dat er prioriteit moet worden gegeven aan de herwaardering van de verlaten industrieterreinen buiten de woonwijken. Het aansnijden van landbouwgebied op de grens met een ander gewest , los van bestaande industriezones, is een nieuwe vorm van ongewenste versnippering van de ruimte. En dat is volgens voorzitter Swalens compleet in tegenspraak met de doelstellingen die zowel de provincie als de Stad zelf als uitgangspunt nemen.
 
Ghislain Stas, ondervoorzitter Halse milieuraad stelt aan de stad voor de zone te onteigenen en er een natuurpark van te maken die moet dienen als bufferzone tussedn het industriepark van Saintes en Hondzocht. Hij gaat dit ook op de volgende agenda van de milieuraad zetten
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief