HALLE – KRAFT FOODS 48-uren staking zowel voor de arbeiders als de bedienden

C21

HALLE – KRAFT FOODS 48-uren staking zowel voor de arbeiders als de bedienden

Kraft_foods_beslissingen_20_juni

Namiddag:  Het banenverlies wordt zowel in het kader van de bedienden als van de arbeiders doorgevoerd. De vakbonden reageerden verslagen op het nieuws. Meteen brak een staking uit. De socialistische vakbond plant alleszins al een 48-uren staking zowel voor de arbeiders als de bedienden als waarschuwing aan de directie. Er komt allicht ook een stakingspiket.
Het is nu wachten op nieuw overleg met de directie. Voorlopig werd hiervoor nog geen precies datum afgesproken.

 
Middag:  Tijdens een bijzondere ondernemingsraad raakte bekend dat nagenoeg 100 banen verdwijnen bij chocoladefabriek Kraft Foods in Halle. De productie van mignonetten, chocotoff’s en bouchées verhuist toekomend jaar naar Oost-Europese lage loonlanden. De grondproducten zullen wel nog uit Halle aangevoerd worden.
De bui zat er al langer aan te komen. Een reactie van het Hals stadsbestuur, dat vreesde voor belangrijk banenverlies in de chocoladefabriek, mocht niet baten. Toch blijven zo’n 300 banen alsnog in de Halse vestiging waar de Côte d’or-producten aangemaakt worden behouden. De directie maakt zich ook sterk dat de 100 geschrapte banen zo weinig mogelijk met gedwongen ontslagen zullen worden ingevuld.
Het banenverlies wordt zowel in het kader van de bedienden als van de arbeiders doorgevoerd. De vakbonden reageerden alsnog niet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2011
Deschuyffeleer/Merckx
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief