HALLE – Verdere vakbondsacties bij Kraft Foods

C21

HALLE – Verdere vakbondsacties bij Kraft Foods

Kraft_foods_beslissingen_20_juni
Repro Deschuyffeleer

Bij chocoladefabriek Kraft Foods beslissen de vakbonden deze middag op een algemene personeelsvergadering over verdere mogelijke acties naar aanleiding van het schrappen van nagenoeg 100 banen. Alleszins zullen personeelsleden morgen op de wekelijkse donderdagmarkt symbolisch de laatste Halse bouchées, mignonettes en chokotoffs gratis aan de marktbezoekers uitdelen.

Bij het bekend geraken van het schrappen van de banen maandagmiddag riepen de vakbonden onmiddellijk als een signaal aan de directie een 48-urenstaking uit. Deze middag wordt dan beslist over mogelijke verdere acties. Momenteel werken bij Kraft Foods nog meer dan 400 personeelsleden. De vakbonden willen alleszins zo veel mogelijk jobs redden.
 
Inmiddels heeft de directie te kennen gegeven zich de eerstkomende dagen met de vakbonden rond de onderhandelingstafel te willen zetten om te praten over de verdere afhandeling van de personeelsinkrimping. De vakbonden baseren zich echter eerder op de wet Renault, waarbij bij collectief ontslag, een afkoelingsperiode dient ingebouwd in het overlegpatroon. Sommige vakbonden met het ABVV op kop willen dan ook pas in september op het voorstel van de directie ingaan.
 
Van haar kant heeft NVA-afdeling van Halle bij monde van volksvertegenwoordiger en schepen Mark Demesmaeker Vlaams minister van Werk Philippe Muyters aangesproken om met zijn diensten in te staan voor de begeleiding van de ontslagen werknemers. De minister heeft toegezegd nauwkeurig te zullen laten toezien op de verplichtingen van de werkgever bij collectief ontslag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2011
Deschuyffeleer/Merckx
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief