HALLE – Gratis Chokotoff’s op markt

C21

HALLE – Gratis Chokotoff’s op markt

110623stakers_kraft_foods
Stakers aan de poort van Kraft Foods - © Deschuyffeleer
 

Een ruime delegatie van het vakbondsfront van Kraft Foods heeft deze morgen gratis Côte d’ Or Chokotoff’s, mignonettes en bouchées uitgedeeld op de wekelijkse markt. Met hun symbolische actie wilden de vakbonden de lokale bevolking sensibiliseren voor verdere steun voor hun staking en eventueel navolgende acties tegen het schrappen van haast 100 banen in hun bedrijf.

Begin deze week raakte bekend dat bij Kraft Foods een honderdtal banen moeten verdwijnen. Zowel het arbeiders- als het bediendenbestand dienen volgens de directie te worden afgeslankt. Reden is het overbrengen van de productie van Chocotoff’s, mignonettes en bouchées vanuit Halle naar lage loonlanden in Oost-Europa.
 
Ook burgemeester Dirk Pieters kwam de actievoerders zijn steun betuigen. Hij nodigde hen meteen ook uit op het schepencollege op vrijdagmorgen. Zo kan het voltallig college luisteren naar hun grieven en ideeën opdoen om de productie van de typisch Belgische producten alsnog in Halle te houden en zo afdoende werkgelegenheid in het bedrijf te behouden. 
 
Het personeel van Kraft Foods is alleszins al in staking tot toekomende week maandag. De vakbonden willen het sociaal overleg pas opstarten in september. De directie heeft wel reeds te kennen gegeven toekomend jaar de ganse afslankingsoperatie te willen afronden.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2011
Deschuyffeleer/Merckx
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief