Lokale politie HALLE verwelkomt Thor

C21

Lokale politie HALLE verwelkomt Thor

Thor_1
ingezonden foto's
 
Thor_2
IF
 

Thor is de nieuwe medewerker van de lokale politie Halle. Hij is de politiehond, een Mechelse herder van inspecteur De Coster.

Na een intensieve en gespecialiseerde training van vier maanden slaagde inspecteur De Coster met zijn hond, een Mechelse herder van vier jaar oud, voor de opleiding. Sinds begin juli mag Thor dan ook ingezet worden voor het politiewerk. Thor is geen speurhond. Hij werd dus niet specifiek opgeleerd om sporen te volgen of te zoeken. Hij is ook niet getraind in het opsporen van drugs. Thor kan echter wel heel wat andere zaken die voor het politiewerk nuttig kunnen zijn. De politiehond werd immers opgeleid tot patrouillehond.
 
Hij is getraind om preventief ingezet te worden tijdens politiepatrouilles. Hij leerde om fouilles uit te voeren en uiteraard om te gehoorzamen aan zijn baasje. Hij kreeg ook de nodige vaardigheden voor openbare ordemanifestaties aangeleerd. Zo kan hij ingezet worden om mee de orde te handhaven, bijvoorbeeld om groepen mensen terug te drijven. Verder werd Thor getraind in het in het doorzoeken van gebouwen en het opzoeken van mensen die zich schuil houden in gebouwen of beboste gebieden. Indien nodig kan hij echter ook repressief uit de hoek komen, en kan hij bijten als dat nodig is.
 
MEERWAARDE
Voor de lokale politie van Halle is de inzet van Thor een meerwaarde. Inspecteur De Coster en Thor zullen zichtbaar in het straatbeeld aanwezig zijn. Op plaatsen waar vaak overlast gemeld wordt, zal regelmatig met de hond gepatrouilleerd worden. Maar ook op evenementen en manifestaties zal de politiehond aan het werk zijn. De hond en zijn baasje staan ook klaar om bijstand te leveren aan interventieploegen waar dat nodig is.
 
De hond is goed opgeleid, en gehoorzaamt aan zijn baasje. Tijdens zijn vier maanden durende opleiding moest Thor 4 dagen per week naar school. Maar ook nu nog wordt hij verder getraind en opgevolgd. Burgers die de politie met de hond op straat tegenkomen, mogen zeker belangstelling tonen en vragen stellen, maar er wordt wel aangeraden om de hond niet aan te raken. Wanneer er een interventie gebeurt waar Thor aanwezig is, hou dan altijd een veiligheidsafstand. De hond is uit zichzelf niet agressief, maar voor uw veiligheid vraagt men toch de nodige afstand te bewaren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief