HALLE - Congolese vrouwen maken protestmars tegen seksueel geweld in Congo

C21

HALLE - Congolese vrouwen maken protestmars tegen seksueel geweld in Congo

Ed_pajot_halle_congo_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Een protestmars van vrouwen die het (seksueel) geweld in de Democratische Republiek Congo, en meer specifiek in het oosten van Congo, willen aanklagen deed Halle aan. In Zonnig Huis kregen ze een maaltijd aangeboden en zij sliepen in de oude brandweerkazerne.

Ni Putes, ni soumises is een Franse beweging die opkomt voor de rechten van de vrouwen en die elke vorm van geweld tegen vrouwen wilt tegengaan. Om het onrecht dat voornamelijk de vrouwen van Oost - Congo moeten ondergaan, aan te klagen, zijn zij een protestmars begonnen die hen van Parijs (Trocadéro) naar Brussel moet brengen. Tijdens deze 309 km tellende mars trachten de deelnemers zoveel mogelijk burgers en politici te informeren omtrent de seksuele genocide en hen te sensibiliseren dit onrecht te stoppen. In Halle spreken ze met burgemeester Dirk Pieters (CD&V), schepen Mark Demesmaeker (N-Va), OCMW-voorzitster Marie-Rose Harnie (CD&V) en enkele OCMW-raadslieden.
 
De mars kwam op zaterdag 9 juli aan in België en deed onder andere steden als Boussu, Bergen en Zinnik aan. Op woensdag 13 juli komt de mars aan ter hoogte van het justitiepaleis te Brussel waar zij een klacht gaan overmaken mbt de misdaden die begaan werden en nog steeds worden tegen de Congolese vrouwen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief