Nieuws uit PZ HALLE

C21

Nieuws uit PZ HALLE

3_politielogo_2011_p200_1_

Bij de protestmars van een groep Congolezen die op doortocht was in Halle, viel een opstootje te betreuren waarbij een persoon bestuurlijk aangehouden. Aan het station werd een poging tot fietsdiefstal verijdeld.

Opstoot bij protestmars
Dinsdagavond kwam een groep van een vijftigtal demonstranten die protesteren tegen het geweld dat op vrouwen wordt gepleegd in Congo, aan te Halle. De groep overnachtte in de stad, en zette vanochtend de protestmars verder. Aan het OCMW van Halle kwam het echter tot een opstoot. Toen een man en zijn echtgenote zich bij de demonstranten voegden, keerden meerdere mensen zich tegen hen. Er ontstond wat getrek en geduw, en de man kreeg een slag in het gezicht. De politie moest tussenbeide komen. Om de veiligheid van deze persoon te garanderen en de rust te doen weerkeren, werd de man geboeid, bestuurlijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat de demonstranten hun tocht hebben voortgezet, werd betrokkene opnieuw in vrijheid gesteld.
 
Poging tot fietsdiefstal verijdeld
In de nacht van dinsdag op woensdag werd bij de lokale politie Halle gemeld dat enkele verdachte personen zich bevonden op het Stationsplein. De politie begaf zich ter plaatse, en zag een 5-tal jongeren wegvluchten. Twee van hen konden gevat worden. In de buurt vond de politie sporen van pogingen tot fietsdiefstal. De jongeren werden meegenomen voor verhoor, en bekenden dat ze probeerden fietsen te stelen. De politie kon intussen nog 2 andere mededaders identificeren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief