HALLE maakt plaats voor fietsers in nieuw verkeersplan: begin van het nieuwe schooljaar

C21

HALLE maakt plaats voor fietsers in nieuw verkeersplan: begin van het nieuwe schooljaar

Editiepajot_halle_verkeer_foto_merckx
Vandemaelestraat zijn er nog werken bezig. (Foto © Felix Merckx)
 

Op 10 en 11 augustus werd het eerste deel van het nieuwe verkeerscirculatieplan ingevoerd in de omgeving Bospoortbrug, Basiliekstraat, Arkenvest, Bergensesteenweg en Suikerkaai. Heel wat weggebruikers zijn ondertussen gewend aan deze situatie, maar op 1 september zullen heel wat bestuurders voor het eerst worden geconfronteerd met de nieuwe circulatie.

Dit zal voor vertragingen en enige wrevel zorgen, temeer daar tegelijkertijd de Michelstraat en de Vandemaelestraat nog zijn afgesloten voor wegeniswerken. Het Heilig Hart&College is nu met de auto bereikbaar via de Suikerkaai, Basiliekstraat en Parklaan in plaats van via de Bergensesteenweg.
 
Om deze problemen vanaf 1 september op te vangen, zijn volgende maatregelen voorzien :
 
- Arkenvest : verkeer uit de Molenborre zal nu voorrang moeten geven aan het verkeer op de Arkenvest, dit zorgt ervoor dat verkeer van de Bospoortbrug richting Bevrijdingsplein vlotter verloopt. Tevens wordt rijden via de Vuurkruisenstraat en Molenborre ontmoedigd. Deze maatregel zal op 1 september al zijn ingegaan.
 
- Vandemaelestraat : van zodra de werken het toelaten zal het verkeer al in één richting worden toegelaten, richting Scheepswerfkaai. Het zal ook verboden worden aan verkeer op de N6/Brusselsesteenweg om de Lariëllestraat in te rijden, zodat er plaats komt voor twee afslagstroken richting N6.
 
- politietoezicht : in de schoolomgevingen en op belangrijke kruispunten wordt extra politietoezicht voorzien begin september.
 
Voor het welslagen van deze nieuwe verkeerscirculatie is een mentaliteitswijziging bij de weggebruikers nodig zijn. De stad kiest er met dit plan resoluut voor de fietsers meer ruimte te geven in de stad. Eenrichtingsverkeer voor auto’s maakt de doorgang voor fietsers ruimer en gemakkelijker. Ook worden nog deze week op diverse plaatsen fietssuggestiestroken of fietspaden geschilderd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief