HALLE - Kunstgrasveld voor Avenir Lembeek

C21

HALLE - Kunstgrasveld voor Avenir Lembeek

Editiepajot_halle_kunstgras_1_foto_sluys
Foto's © Marc Sluys
 
Editiepajot_halle_kunstgras_2_foto_sluys
Foto © Marc Sluys
 

Op de Karenberg in Lembeek (Halle) werd een kunstgrasveld ingehuldigd. Het is het B-veld van Avenir Lembeek dat een nieuw kleedje heeft gekregen. Later zal er ook een kunstgrasveld in de Ysaystraat ingehuldigd worden. Het is ook af , maar de afsluiting ontbreekt er nog.

Op voorstel van Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport, keurde de Vlaamse Regering op 23 juli 2010 definitief het dossier voor kunstgrasvelden goed. Het project werd gerealiseerd in het kader van een inhaalbeweging voor sportinfrastructuur. Halle krijgt voor de aanleg van de kunstgrasvelden 30% subsidie.
 
Michel Bellemans, schepen van Sport (CD&V) hoopt dat met de aanleg van het eerste kunstgrasveld in Halle men heel wat jongeren en jeugdspelers van Avenir Lembeek kan tevreden stellen.
 
Voor Avenir Lembeek voorzitter Marc Picalausa is het een meerwaarde voor de club en is het nu gedaan met de winterse toestanden.
“Een kunstgrasveld geeft het ganse jaar door de mogelijkheid om te trainen en wedstrijden op te spelen. Het onderhoud van het veld vraagt andere technieken maar het zal toch minder werk vragen dan een gewoon veld”, aldus voorzitter Picalausa.
 
Er werd niet gekozen om het hoofdveld in kunstgras te zetten, maar wel om een bijveld.
 
Marc Picalausa: “Ik denk dat voetbalspelen op een kunstgrasveld een andere sport is en voor een eerste ploeg vind ik het nog steeds ideaal om op echt gras te spelen.  Langs de andere kant voor trainingen en voor de jeugd is kunstgras ideaal. Voor een eerste ploeg is echt gras nog altijd echt voetbal”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2011
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief