HALLE - CD&V en N-VA met aparte lijsten

C21

HALLE - CD&V en N-VA met aparte lijsten

Verkiezingen_p200

CD&V en N-VA gaan bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012 in Halle niet meer samen opkomen als kartel.

Dit is een gezamenlijke beslissing, met alle respect voor beide partijen. Zowel N-VA als CD&V zullen aparte lijsten opmaken. Ondertussen blijven CD&V en N-VA samen werken in het huidige stadsbestuur om de legislatuur tot eind 2012 samen te realiseren en het beleidsprogramma voor de stad verder uit te voeren.

De beslissing om met een aparte N-VA lijst op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, is genomen door het afdelingsbestuur. Wij vroegen een reactie aan Mark Demesmaeker, huidig N-VA schepen in Halle

“ Ik moet meteen benadrukken dat het voltallige bestuur de samenwerking met CD&V als zeer positief evalueert. Maar we kiezen er nu in de eerste plaats voor om N-VA lokaal sterker te verankeren. Bij de federale verkiezingen van vorig jaar was N-VA ook in het kanton Halle de grootste Vlaamse partij. N-VA wil zijn aanwezigheid in de gemeenteraad en OCMW-raad dan ook in verhouding brengen met haar electoraal gewicht. Dat is met een aparte N-VA lijst beter te realiseren dan in een kartelformule. De voorbije maanden is ons ledenaantal sterk gegroeid, en er dienen zich nieuwe en jonge kandidaten aan die zich voluit willen inzetten voor de Halse politiek. Een aparte lijst geeft meer kandidaten de kans om mee te doen met de verkiezingen, schept meer duidelijkheid naar de kiezer, en geeft uitzicht op meer N-VA mandatarissen dan nu het geval is. N-VA heeft deze legislatuur op een voorbeeldige manier samengewerkt met CD&V. Beide partners hebben alle afspraken correct nageleefd, en zullen dat ook verder blijven doen. De beslissing is dan ook in de beste verstandhouding en met begrip voor elkaars positie genomen. Het blijft de ambitie van N-VA om het beleid in Halle verder mee vorm te geven… om er een aangename, warme, groene en Vlaamse stad van te maken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief