HALLE - Basisschool De Leerboom neemt nieuwe klassen in gebruik

C21

HALLE - Basisschool De Leerboom neemt nieuwe klassen in gebruik

Editiepajot_halle_leerboom_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_leerboom_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_leerboom_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Basisschool “De Leerboom” in Halle heeft bij het begin van het nieuwe schooljaar 4 nieuwe klassen in gebruik genomen. In een latere fase (oktober – november) komen er nog 4 klaslokalen bij.

Directeur Kjell Bosmans: “Deze nieuwe klassen zijn nodig door een grote toename van het aantal leerlingen. Dit jaar alleen al zijn er een honderdtal leerlingen bijgekomen. Via het departement onderwijs hebben we daarom 8 klassen bijgekregen”.
 
Het is een modulaire bouw van klassen die voldoen aan de laatste nieuwe eisen op Europees niveau wat betreft isolatie en akoestiek. Er is airconditioning in, een verluchtingssysteem en er komt een gehandicapten toilet.
 
Momenteel telt de Leerboom rond de 420 leerlingen. Zes jaar geleden is de Leerboom begonnen met 230 leerlingen. Er is momenteel nog plaats voor enkele leerlingen.
Directeur Bosmans: “ In de lagere school enkel nog in het derde leerjaar. Bij de allerkleinsten is er nog plaats voor kleuters in het eerste en tweede kleuterklasje. De rest zit helemaal vol”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief