HALLE - Voor u getest de nieuwe Volvo V 60

C21

HALLE - Voor u getest de nieuwe Volvo V 60

Editiepajot_galmaarden_volvo_v_1
De nieuwe Volvo V60. Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_volvo_k_foto_marc_colpaert
Foto © Marc Colpaert
 

Volvo heeft er sinds enige tijd een uiterst mooie wagen bij de Volvo V 60 van garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode mochten wij er eentje lenen om te proefrijden. Nee, wij kozen niet voor de 1.6 ecodrive maar wel voor de zwaardere D3 versie en dat voelt men zeer duidelijk wanneer men zijn gaspedaal indrukt. Logisch want men spreekt hier toch vlug van meer dan 160 pk tegen 110 pk anders. Na enkele kilometers zijn wij er al van overtuigt deze wagen is uiterst geschikt voor de lange afstanden, dat staat als een paal boven water. Het is zo een typische wagen zoals de vroegere Volvo 850 waar men instapt en 500 kilometers later gewoon fris en monter weer uitstapt, alsof men even een ommetje heeft gemaakt.

Wij willen daarmee natuurlijk niet zeggen dat deze wagen niet geschikt is voor de korte afstanden, integendeel deze wagen laat zich gemakkelijk rijden. Zijn prachtige lijn zal heel wat harten vlugger laten slaan, toch missen wij een beetje meer volume qua kofferinhoud. De Volvo V 60 heeft nog steeds een ruime koffer, maar vroeger was Volvo vooral bekend voor zijn zee van ruimte en dat missen wij een beetje in deze break. Het interieur is degelijk en komt niet al te ‘plastiek-achtig’ over, zoals in andere goedkopere wagens het geval is. Wie wilt investeren kan van deze wagen een prachtig uitgeruste wagen maken met tal van opties. De basisprijs voor deze Volvo D3 bedraagt 32.000 euro, Verder heeft Volvo natuurlijk nog heel wat andere versies. Benzinerijders kunnen kiezen uit de T3 met 150 pk en de 2.0T met 203pk. De topper wordt de T6, een zes-in-lijn met 304 pk( die wij maar al te graag eens zouden willen testen voor enkele dagen! red). Dieselrijders krijgen een 1.6 ecodrive met 110 pk die vooral aanslaat bij de fleetrijders, een D3 met 163pk en een D5 met 205.

De V60 is dynamischer gelijnd dan beide andere V's, wat hem z'n bestaansrecht verleent. Onderhuids deelt hij alles met de S60, ook al is hij wat langer(4,62m) en 45kg zwaarder. Verder heeft deze wagen een CO2 uitstoot van 144 g, en een verbruik van 5,5 liter, wij kwamen aan een gemiddeld verbruik van 6,5 maar reden vooral korte afstanden.

STERCKX NV, twee locaties, één team van 32 mensen volledig tot uw dienst ! Een naam als een klok ten zuiden van Brussel, langs het Pajottenland tot in Waals-Brabant! Zij bieden u graag een kwaliteitsservice aan met een persoonlijk onthaal. Er zijn nog tot 11 september speciale condities op het hele gamma van Volvo. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief