Krijgt HALLE terug een jaarmarkt?

C21

Krijgt HALLE terug een jaarmarkt?

Editiepajot_halle_carnavalraad_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Revue_affiche_2011_1_
 

Krijgt Halle terug een jaarmarkt? Als men de Halse Carnavalraad wil geloven, zou deze doorgaan op vrijdag 7 oktober om 20 uur in het Vondel. Op een carnavaleske manier willen zij tijdens hun jaarlijkse revue de sfeer van de zestiger jaren terug laten beleven toen er in het centrum van Halle nog een jaarmarkt was.

Zoals steeds wordt het een afwisseling van sketches, liedjes, filmpjes, dans- en variétéoptredens.
 
Dit jaar is men aan de twaalfde revue toe en wil men de jaarmarkt in Halle terug zien herleven. Eigenlijk is er in Halle nog wel een jaarmarkt, maar dan wel in de deelgemeente Lembeek.
 
Sonny Vanderheyden over de inhoud van de revue: “We krijgen kibbelende marktkramers en andere standhouders, een animatieprogramma om Halse duimen en vingers af te likken en alle beproefde ingrediënten van onze carnavaleske revue, weliswaar in een opgefriste versie. Onze revue krijgt dit jaar iets meer musicaltrekjes en verwacht je aan meer maar kortere sketches”.
 
Natuurlijk wordt ook de Halse actualiteit op de korrel genomen. Niets of niemand ontkomt aan het fileermes van de tekstschrijvers.
 
Sonny Vanderheyden: “Zo een Hals avondje zou maar melig zijn zonder een gezonde dosis ‘peper en zout’. Humor helpt de mensen de gebeurtenissen te verwerken en de kleine speldenprikjes houden gezagsdragers een spiegel voor. De hofnar in de Middeleeuwen deed het ons zo vele eeuwen geleden al voor. De nieuwe verkeerscirculatie in Halle, Spencer Tunick op het kasteel van Gaasbeek, het rookverbod, de vermeende Hitlergroet van Paul Severs. Keuze genoeg”
 
Voor de onvervalste revuesfeer zorgen naast de Halse carnavalisten ook Sambaband Mo-Chio uit Koksijde, ballonartiest Tom Bibo, dansgroep de Babbelutten en een travestie-act met Helena Travarizou.
 
GOUDEN MASTEL
Als slot van de avond zal de gouden mastel (trofee van carnavalverdienste) worden uitgereikt.
Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of groep die zich al jaren op een uitzonderlijke manier inzet voor het Halse carnaval. Uit een lijst van 11 genomineerden wordt een winnaar gekozen. Verleden jaar werd deze trofee gewonnen door Theo en Trinette, stichters van de Gilles en Paysannes van Sint-Rochus.
 
AFFICHE
Voor de affiche van de revue blijven ze zweren bij een ontwerp waarin karikaturen van bekende Hallenaren zijn verwerkt en door de jaren heen een gezocht verzamelobject geworden is.
 
Sonny Vanderheyden: “Het is ons handelsmerk geworden en de tekeningen van Jean Deras geven prima weer waar het in onze revue rond draait. We zien op de affiche een typisch jaarmarkt tafereel met o.a. burgemeester Pieters die de kraampjes afschuimt, schepen Guy Nechelput die een paardengareel over zijn hoofd trekt en Johan Vencken van Toerisme-Halle die het pluimvee kleurt”.
 
 
PRAKTISCHE INFO
De deuren van CC ’t Vondel gaan op vrijdag 7 oktober open om 19.30 uur. De revue zelf begint om 20.30 uur.
Kaarten in vvk kosten 8 euro en zijn te verkrijgen in cafés De Sleutel, de Klinkoet, Lamme-Guich, Oud-Rodenem, beenhouwerij Rudi en Erika en ’t Gazetje in Essenbeek. Kaarten reserveren kan telefonisch op 02/356 15 55.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief