HALLE - Nieuwe voorzitter bij Wielerclub Buizingen Sportief

C21

HALLE - Nieuwe voorzitter bij Wielerclub Buizingen Sportief

Editiepajot_buizinbgen_sportief_1_foto_olaf
De oude en de nieuwe voorzitter van Buizingen Sportief. (Foto © Olaf)
 

Bij Wielerclub Buizingen Sportief  heeft Julien Delveaux de voorzittersstoel doorgegeven aan Ronny Tordeurs. Julien Delveaux stond mee aan de wieg van de oprichting van de Buizingse wielerclub en wordt nu erevoorzitter.

Julien is een man die zich jaar in jaar uit heeft ingespannen voor het wielergebeuren in  Buizingen. Samen met Roger Belen en Jozef Pauwels was er niets teveel om tal van wedstrijden te organiseren, zoals provinciale kampioenschappen en met als klap op de vuurpijl en samen de Belgische kampioenschappen 4 jaar na elkaar.
De finale was het Belgisch Kampioenschap voor Elites in 2001 waar Julien de taak van verantwoordelijke van de seingevers waarnam, en de winnaar Ludovic Capelle was.
 
Als toenmalig voorzitter Roger Beelen kwam te overlijden zat men in zak en as, en men vroeg zich af wat nu. Weer was de redder in nood Julien die het voorzitterschap overnam en de club van de ondergang redde.
 
De club was gered en meteen ging men terug aan de slag want in 2005 was er nog de organisatie van het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor elites in Halle, met winnaar Marc Wauters.
 
Even daarna ging bij Buizingen Sportief het niveau wat naar beneden, met toch nog steeds organisaties van kleinere wedstrijden. In 2007 werd het bestuur vernieuwd en ging het niveau terug de hoogte in. Julien was nog steeds een man die achter elk initiatief stond en probeerde zijn mannetje te staan tot de twee laatste jaren Buizingen sportief met grote wedstrijden voor de dag kwam.
 
Er staan steeds 2 grote wedstrijden op het programma, met name de weerkerende wedstrijd voor elites z/c en beloften en ook de wedstrijd voor elite dames. Ondertussen is de wedstrijd van de elite dames uitgegroeid tot een ware wedstrijd van de UCI normen.
 
Aan Julien werd dit jaar het voorstel gedaan om zijn voorzitterschap in te ruilen voor de titel van erevoorzitter, en hij ging hij hiermee akkoord. Hij stemde toe en meteen werden alle kandidaturen opengesteld voor een verkiezing van het nieuwe bestuur. Uiteindelijk werd Ronny Tordeurs die tot dan het secretariaat verzorgde verkozen tot voorzitter.
 
Het nieuwe bestuur van Buizingen ziet er nu als volgt uit. Voorzitter is Ronny Tordeurs; ondervoorzitter is Peter Lanckman en secretaris is Candy Dubois Ronny Ceupens is penningmeester en public relations.
 
De bestuursleden zijn: Brian Ceuppens, Sven Ceuppens, Chris Debast, Ivo Debast, Anita Decoster, Bart Lanckman, Luc Lanckman, Charly Van Heymbeeck, Johan Van Malderen en André Nimmen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2011
Felix Merckx
Fogto OLAF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief