HALLE - Zilver voor Brassband Buizingen op WMC Kerkrade

C21

HALLE - Zilver voor Brassband Buizingen op WMC Kerkrade

Editiepajot_halle_brassband_i_f
Ingezonden foto
 

Het nieuwe muzikale seizoen startte voor Brassband Buizingen onverhoopt goed met een tweede plaats op het Wereldmuziekconcours – Dutch Open te Kerkrade.In een select gezelschap moesten zij enkel de duimen leggen voor Brassband “13 Etoiles “ uit Zwitserland die de internationale jury overtuigde.

De Zwitsers legden een nagenoeg perfect parcours af   met een score van liefst 97 % voor het plichtwerk en 97 % voor eigen gekozen programma.
De Band uit Buizingen, onder de leiding van Luc Vertommen, bekoorde evenzeer de jury en verkreeg de volgende score’s : 94 % voor het plichtwerk (Battle Creek – Ph.Sparke) en 93 % voor het eigen gekozen programma dewelke elke deelnemer moest brengen
 
De prinicipal cornet van Brassband Buizingen, Harmen Vanhoorne schitterende als solist in begeleiding van de Band in een waanzinnig moeilijk solowerk.
Harmen is intussen op zeer jonge leeftijd in de internationale brassband wereld een begrip geworden en de Band uit Buizingen gaat er dan ook prat op deze muzikant in eigen rangen te hebben.
 
Om zich optimaal te kunnen voorbereiden, vertrok bestuur, dirigent en 30 muzikanten vrijdagavond met de bus richting Kerkrade, waar zij in een plaatselijk hotel nog een algemene repetitie hielden. Zaterdag vond dan in de prachtige Rodahall van Kerkrade het concours plaats. De loting was Brassband Buizingen minder gezind, daar zij als tweede band dienden op te treden.
 
Dirigent Luc Vertommen, die intussen in juli aan de universiteit van Salford (Manchester) het befaamde “doctorate of Musical Arts” behaalde, loodste de band doorheen een vlekkeloos parcours.
 
Brassband Buizingen keerde met een goed gevoel terug én start vanaf maandag de voorbereiding voor het Nationaal Brassband Kampioenschap, gehouden in het Lemmensinstituut op 27 november. Meer info, concertagenda : www.brassbandbuizingen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief