PZ HALLE zette zijn poorten wijd open

C21

PZ HALLE zette zijn poorten wijd open

Editiepajot_halle_politie_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_politie_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_politie_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_politie_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

PZ Halle nam als enig bedrijf in Halle deel aan de open bedrijvendag. Tal van demonstraties toonden de werking van de politie achter de schermen.

Tien jaar geleden werd de politie grondig hervormd. Dit jubileum willen ze in de politiezone Halle aangrijpen om de deuren open te zetten. De operationele diensten werden in verschillende standen voorgesteld. Ervaren medewerkers stonden klaar om informatie te geven en al de vragen te beantwoorden.
 
Het burgerpersoneel werkte mee om logistieke steun te bieden, of om een hapje en drankje aan te bieden. De opbrengst ging naar de VZW Rondpunt, die ijveren voor de goede opvang van verkeersslachtoffers in Vlaanderen.
 
Verder werd gelegenheid geboden om de schietstand te bezoeken, waar de schietmonitoren uitleg gaven over geweldbeheersing en wapengebruik. Ook het cellencomplex en het apparaat voor het opnemen van vingerafdrukken stonden open voor bezoekers. De kleinsten kondnen terecht op een heus verkeerspark.
 
De lokale politie Halle is nog op zoek naar enthousiaste en gedreven inspecteurs en hoofdinspecteurs om het korps te vervoegen. Momenteel bestaat het korps uit 94 personeelsleden (72 politiemensen en 22 burgers). Normaal zou Halle moeten kunnen beschikken over 81 politiemensen.
 
THOR
Men kon ook kennismaken met Thor. Sinds juli heeft het korps immers een Mechelse herder in dienst als patrouillehond. Thor wordt preventief ingezet, controles uit te voeren en zal ook gebruikt worden als afschrikkingsmiddel. Zijn begeleider, inspecteur De Coster zal regelmatig met hem patrouilleren waar overlast voorkomt.
 
Momenteel is ook de opleiding van een tweede Mechelse herder bezig voor het Halse korps.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief