PROVINCIE VLAAMS-BRABANT blij met splitsing kieskring BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT blij met splitsing kieskring BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE

Elke_zelderloo_nieuw_2011__p200
Elke Zelderloo, gedeputeerde voor Vlaams karakter (ep)

De provincie Vlaams-Brabant is blij met het deelakkoord dat de federale onderhandelaars op 14 september hebben gesloten over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. De ongrondwettelijkheid van deze kieskring verdwijnt hierbij en het territorialiteitsprincipe wordt door het akkoord niet geschonden.

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde met een grote meerderheid de motie van het Vlaams Belang over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde af. Het Vlaams Belang riep de raad op om zich uit te spreken tegen het akkoord.
"We zijn blij met het deelakkoord over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Met de splitsing verdwijnt het ongrondwettelijke karakter van 'BHV' zonder dat er aan het Vlaamse grondgebied wordt geraakt", zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor Vlaams karakter. "Zo blijven de zes faciliteitengemeenten deel uitmaken van het Vlaamse grondgebied, is er geen uitbreiding van het Brusselse Gewest, komt er geen corridor tussen Brussel en Wallonië en blijven de omzendbrieven van Peeters en Martens behouden".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief