HALLE - "Dichter bij jou" zet poëzie op muziek

C21

HALLE - "Dichter bij jou" zet poëzie op muziek

Editiepajot_halle_dichter_bij_jou_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Laatstejaars studenten poëzie laten schrijven en die teksten door bekende muzikanten in een lied laten gieten: dat is het opzet van het project 'Dichter bij jou' dat stadsdichter Geert Vanhassel voor de derde en waarschijnlijk laatste keer lanceert

“Dichter bij jou” is een poëzieproject van de Halse stadsdichter Geert Vanhassel, in samenwerking met de stad, het CC ’t Vondel en de openbare bibliotheek.
Zowel de eerste editie als de tweede editie was een enorm succes.
 
Geert Vanhassel doet voor de derde maal een oproep naar de laatstejaarsstudenten om de dichter in hen wakker te maken en hun gevoelens uit hun pen te schudden. Artiesten uit de muziek scene van Halle en omstreken zorgen daarna voor de soundtrack en maken van het gedicht een hit. Het resultaat zal men horen op vrijdag 27 januari in het Vondel tijdens één of mogelijk twee schoolvoorstellingen. Dit jaar komt er wel geen avondvoorstelling.
 
Geert Vanhassel: “Met ‘Dichter bij jou’ wil ik poëzie toegankelijk maken voor iedereen. Dit jaar zullen hiervoor geen bierviltjes gedrukt worden, maar er komen grote spandoeken met gedichten op die in de stad zullen uitgehangen worden. Mijn bedoeling is er niet een poëziewedstrijd van te maken, maar de jeugd eens gewoon laten ervaren dat poëzieschrijven eigenlijk niet zo moeilijk is, dat iedereen dat kan”.
 
Jan Vanlaet, frontman van Citizen Jane en Chupalibre is ook betrokken bij het project en vindt het als muzikant interessant om samen te werken met poëzie.
 
 
De gedichten moeten ten laatste op 7 november  gestuurd worden naar stadsdichter@halle.be  of naar de openbare bibliotheek Halle (met vermelding ‘stadsdichter’, Basiliekstraat 124 in 1500 Halle. Na een eerste selectie worden de beste gedichten doorsturen naar de muzikanten. Anderen zullen gewoon gelezen worden door bekende BV’s.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief