Projectweek over HALLE in het Heilig-Hart&College

C21

Projectweek over HALLE in het Heilig-Hart&College

Editiepajot_halle_h_hart_foto_1_foto_merckx
De harde kern die Halle moet vrijwaren van een invasie vanuit Beersel. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_h_hart_foto_2_foto_merckx
De eerste graad B-stroom trekt door Halle. (Foto © Felix Merckx)
 

De eerste graad B-stroom van het Heilig-Hart&College is gestart met het project Halle. Dit heeft als doel de leerlingen te laten kennis maken met de vele facetten van Halle. Ze kregen onder andere de opdracht mee om Halle te bewaken tegen een mogelijke inname door de gemeente Beersel.

Doorheen alle vakken zal de stad Halle aan bod komen. Op het programma staan interviews met Hallenaren, bereiden van typische streekgerechten, wandelingen in de stad tot en met het Halse dialect,... Eén ding is zeker, de leerlingen gaan een uitdagende projectweek tegemoet!
 
Het startmoment begon in de raadszaal van het stadhuis en nam de leerlingen mee doorheen de geschiedenis van Halle. Een mysterieuze bezoeker (gespeeld door burgemeester Pieters) zette de leerlingen aan tot een actieve zoektocht door Halle.
 
Het schepencollege moet volgens burgemeester Pieters op bezoek naar de Duitse zusterstad Werl. Van de afwezigheid van burgemeestedr en schepenen zou de gemeente Beersel  trachten de stad Halle te anexeren. De leerlingen werden in zeven groepen ingedeeld en elke groep moet één van de stadspoorten bewaken. In allerlei opdrachten moeten de leerlingen ook trachten sleutels te bemachtigen.
 
Het project wordt afgesloten op vrijdag 28 oktober met een heuse slotshow in de polyvalente zaal van het Heilig-Hart&College.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief