HALLE - Aantal inbraken in woningen daalt in eerste semester

C21

HALLE - Aantal inbraken in woningen daalt in eerste semester

Inbreken_200
Repro EP

Maandag werd aan de Zonale Veiligheidsraad de tussentijdse evaluatie van het actieplan ‘diefstal in woningen’ van de lokale politie Halle voorgesteld. Daarbij werden de cijfers van de eerste helft van 2011 overlopen: er werden in totaal 91 feiten geregistreerd bij de lokale politie Halle. Daarvan waren er 33 pogingen en 58 effectieve inbraken in woningen.

Vooral de effectieve inbraken dalen daarmee fors. In dezelfde periode in 2010 werden 77 feiten gepleegd. Dit is een daling van 24,7 %. Het aantal inbraken in appartementen blijft echter hoog. In de eerste helft van 2011 werden 22 % van alle inbraken in woningen, gepleegd in appartementen.
 
Wat het tijdstip van de feiten betreft, werd vastgesteld dat 86 % van de geregistreerde inbraken in woningen overdag plaatsvonden. In 47% van de gevallen breken de dieven in langs de voordeur. Geld, klein elektromateriaal en juwelen blijven de meest gegeerde buit voor de inbrekers.
 
Uiteraard blijft de lokale politie het actieplan ook in de tweede helft van 2011 verder uitvoeren, door zowel preventief op te treden – in samenwerking met onder meer de preventiedienst van de stad – als door een doorgedreven inzet op buurtonderzoek en sporenonderzoek. Op die manier trachten we de dalende trend voor de woninginbraken te handhaven.
 
Men kan ook zelf een aantal zaken doen om de kans op een inbraak in uw woning te verkleinen. In deze periode van het jaar, wanneer de dagen korter worden, stijgt immers de kans op een inbraak. Misschien heeft u nog een vakantie gepland tijdens de vrije dagen in november? Uiteraard kan men nog steeds de politie vragen zijn woning extra in de gaten te houden wanneer men met vakantie ist. Het formulier voor ‘zorgeloos zonnekloppen’ is te vinden op de website van de Lokale Politie Halle: www.lokalepolitie.be/5413 .
 
Wenst u meer te weten over inbraakpreventie of wil u technopreventief advies op maat van uw woning, neem dan contact op met de preventiedienst van de stad Halle: 02/363 23 12 of Pre@halle.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2011
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief