HALLE - Nieuw project ging van start in het Sancta Mariainstituut

C21

HALLE - Nieuw project ging van start in het Sancta Mariainstituut

Editiepajot_halle_sancta_mariainstituut
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_sancta_mariainstituut__1_
Ingezonden foto
 

In het Sancta Mariainstituut te Lembeek (HALLE) werken de leerlingen uit het beroepsgericht onderwijs elk schooljaar een project uit rond een bepaald thema. Zo werd al gewerkt rond verkeer en kunst en afgelopen week werd het startschot gegeven voor het project voeding.

De leerlingen kregen verschillende films aangeboden waarin onderwerpen als de wereldwijde voedselproblematiek, de Noord-Zuidverhoudingen en eerlijke producten aan bod kwamen. Daarnaast boden de leerkrachten verschillende lessen aan waaruit de leerlingen vrij konden kiezen. Ze kregen onderwerpen aangeboden als eetstoornissen, fabeltjes over voeding, voedingsmiddelen en het spijsverteringstelsel, populaire diëten en nog veel meer.
 
Een schooldag startte  met een gezond ontbijt waarbij de leerlingen met een calorieënkaart een evenwichtig ontbijt leerden samenstellen. Tot slot werden ook de traditionele studiereizen uitgebreid met een proeverij van lokale streekproducten.
 
In het tweede trimester staan nog bezoeken aan de bioboer, voedingsbedrijven en tentoonstellingen op het programma. Een heuse slotdag in april moet het hoogtepunt worden van dit project. Het belooft alleszins een culinaire ontdekkingstocht te worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief