HALLE - Gehoord op het stadhuis

C21

HALLE - Gehoord op het stadhuis

Stadhuis_halle

In het vondel wordt op dinsdag 8 november een infoavond gehouden over de gewijzigde verkeerssituatie in Halle. De Vlaamse cultuurprijs voor Architectuur gaat naar Paul Vermeulen. Hij is de ontwerper van nhet stadsvernieuwingsplan Nederhem. Men is op zoek naar vrijwillige burenbemiddelaars.

Infoavond rond de gewijzigde verkeerssituatie in Halle
Op dinsdag 8 november  gaat in cultuurcentrum ’t Vondel, Joseph Possozplein 40 te Halle, een infoavond door over de gewijzigde verkeerssituatie in Halle centrum. De infoavond start om 20 uur met een plenair deel, gevolgd door de mogelijkheid om vragen te stellen.
Het einde is gepland rond 23 uur.
 
Vlaamse cultuurprijs voor Architectuur voor Paul Vermeulen
Het Vlaams Architectuurinstituut organiseerde voor de 5de maal de dag van de Architectuur.
De 3 overkoepelende thema’s voor deze editie waren duurzaamheid, participatie en groepswoningbouw.
Elk jaar wordt op die dag de prijs van de Vlaamse Gemeenschap uitgereikt aan een verdienstelijke architect. Paul Vermeulen, de ontwerper van het stadsvernieuwingsproject Nederhem, mocht dit jaar die eer opstrijken en ontving de prijs uit handen van minister Joke Schauvliege.
 
Paul Vermeulen is al bijna 3 decennia lang een praktiserende architect die schrijft en een criticus die bouwt. In zijn werk – zowel het schrijven als het bouwen – etaleert hij een zeldzame combinatie van scherpe observatie, analytische grondigheid en aandacht voor het ambacht.
 
De motivering van de jury luidde: ‘Paul Vermeulen heeft wel oog voor de duurzaamheid van architectuur, ook als hij over architectuur schrijft’. Joke Schauvliege omschreef de architectuur van Paul Vermeulen als doordacht en sensitief .
 
De laureaat ontving een bronzen beeldje van Johan Tahon en een bedrag van 12 500 euro.
 
Vrijwillige burenbemiddelaar
De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant is enkele jaren geleden gestart met de ondersteuning van de lokale besturen bij het opzetten van een project burenbemiddeling.
 
Ook dit jaar organiseert de provincie een gratis 5-dagen durende opleiding. Tijdens deze opleiding leert men hoe men de communicatie kan herstellen en conflicten tussen buren kan oplossen door middel van burenbemiddeling.
 
Voorbeelden van kleine alledaagse conflicten zijn geluidshinder, geurhinder, schelden, roddelen en nog zoveel meer…
 
De bemiddelingsgesprekken worden principieel uitgevoerd door 1 of 2 goed opgeleide vrijwilligers, ondersteund door een lokale coördinator burenbemiddeling.
De vrijwilligers dienen te beschikken over sociale en communicatieve vaardigheden en moeten integer en discreet zijn. Een neutrale, objectieve houding kunnen aannemen is ook een pluspunt. 
 
Ben je ook geïnteresseerd in een opleiding als burenbemiddelaar neem dan contact op met de provincie Vlaams-Brabant op het nummer 016 26 78 01 of mail burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be , of contacteer de dienst integrale veiligheid van de stad Halle op het nummer 02 363 24 05 of via het e-mailadres isabel.savenberg@halle.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief