BRUSSEL / HALLE / VILVOORDE – Werk maken van een warm en gastvrij Vlaams-Brabant

C21

BRUSSEL / HALLE / VILVOORDE – Werk maken van een warm en gastvrij Vlaams-Brabant

Editiepajot_varia_bhv__gastvrij_vlaams-brabant__ingezonden_foto
(ingezonden foto's)
Editiepajot_varia_bhv__gastvrij_vlaams-brabant__ingezonden_foto__1_
(ingezonden foto's)
Editiepajot_varia_bhv__gastvrij_vlaams-brabant__ingezonden_foto__2_
(ingezonden foto's)
Editiepajot_varia_bhv__gastvrij_vlaams-brabant__ingezonden_foto__3_
(ingezonden foto's)
 

Vandaag ontvingen 15 mandatarissen van CD&V (waaronder staatssecretaris Carl Devlies, volksvertegenwoordigers Sonja Becq en Peter Van Rompuy, gedeputeerde Monique Swinnen, burgemeesters Michel Doomst, Marc Van Asch, Koen Van Elsen, Bart Coopman, André De Roubaix, Lutgarde Van der Borght, schepenen Eddy De Knopper, Jaak Van Cauwenbergh, Bert Meulemans raadsleden Heidi Elpers, Koenraad Van Coppenolle, Philippe Scheys, Michel Vanderhasselt) en provinciaal voorzitter Tom De Saegher in Vilvoorde de nationale CD&V voorzitter Wouter Beke.

Wouter Beke ontving er een brief van de mandatarissen waarin men het engagement op zich neemt om werk te maken van een warm en gastvrij Vlaams-Brabant, waarin anderstaligen zich vlugger en beter zullen integreren.
Burgemeester Michel Doomst toonde zich zeer verheugd met het bereikte akkoord rond de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. “Het is een heel zuivere splitsing, waarbij Brussel niet wordt uitgebreid en de omzendbrieven gerespecteerd blijven. Toch is het werk niet af: we moeten zorgen dat we morgen niet meer naast elkaar leven, maar samen leven. En dat betekent onder meer resoluut gaan voor een vriendelijk maar kordaat onthaalbeleid en voor een beleid dat er voor zorgt dat jonge gezinnen in de eigen regio kunnen blijven wonen.”
Wouter Beke beklemtoont: “Er is een politiek akkoord. Die noodzakelijke voorwaarde is vervuld maar is nog niet voldoende. Nu het akkoord in wetten omzetten en daarna stemmen.”
In Vlaams-Brabant start vandaag een campagne van CD&V, die haar tevredenheid uitdrukt over het bereikte akkoord. Provinciaal voorzitter Tom De Saegher: “De komende dagen zullen 500 affiches in het straatbeeld van Vlaams-Brabant verschijnen met het opschrift “BHV? AUB.” En vandaag vinden de inwoners van Vlaams-Brabant in een aantal kranten de brief van de CD&V-mandatarissen. De komende weken en maanden zullen onze volksvertegenwoordigers het akkoord uitleggen aan hun lokale bestuursleden en vrijwilligers.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2011
Gerrit Achterland
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief