HALLE - Gehoord op de gemeenteraad

C21

HALLE - Gehoord op de gemeenteraad

Schepencollege_2011_p200

Verenigingen die regelmatig gebruik maken van stadszalen krijgen een korting van 50% op de huur ervan. Halle gaat 5 nieuwe politieagenten aanwerven. In een aantal straten gaan onderhoudswerken worden uitgevoerd en de wijk Dorekensveld krijgt een herinrichting.

ZAALVERHUURREGLEMENT
Bij toepassing van de nieuwe tarieven om stadszalen te huren is gebleken dat een aantal verenigingen die zeer vaak gebruik maken van de infrastructuur zeer aanzienlijke prijsverhogingen moeten dragen. Dit vormt de aanleiding tot het voorstel om de korting van 50% voor opeenvolgende reeksen van activiteiten opnieuw in het reglement in te voeren. Dit wordt van toepassing voor alle zalen uitgezonderd voor de zaal van het Vondel en de raadzaal.
 
AANWERVING POLITIEAGENTEN
Om tegemoet te komen aan de problemen die de politiezone Halle ondervindt met betrekking tot het opvullen van het operationele kader gaat gebruik gemaakt worden van een speciale aanwervingsmogelijkheid. Dit voorziet dat aspirant-inspecteurs en inspecteurs die nog in opleiding zijn de mogelijkheid wordt geboden om tijdens hun opleiding een voorkeur te uiten voor een zone waarbij ze na het slagen onmiddellijk worden benoemd in de zone. Voor Halle gaat het om vijf vacante plaatsen.
 
ONDERHOUDSWERKEN
Voor het dossier structureel onderhoud 2011 werden een aantal projecten vooropgesteld ter verbetering van een aantal straten en voetpaden onder meer in de Debusscherstraat, de Loriesstraat, de Verenigingsstraat, Krokusstraat, Mimosastraat, Heldenstraat, Nijvelsesteenweg en Arenbergstraat.
 
HERINRICHTING WIJK DOREKENSVELD
Door de slechte toestand van de baan en de afwezigheid van voetpaden in een groot gedeelte van de wijk, is beslist om de wijk Dorekensveld, omvattende Dorekensveld, Felix Handelberghlaan, Patrijzenlaan en Kerkhoflaan opnieuw in te richten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief