HALLE - OEH zorgt voor drie dagen atletiekgeweld in Don Bosco

C21

HALLE - OEH zorgt voor drie dagen atletiekgeweld in Don Bosco

Editiepajot_halkle_oeh_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Op vrijdag 11 november organiseren de afstandslopers van  Olympic Essenbeek Halle de 2e editie van de‘ OEH cross’. Het hele weekend zal er gelopen worden op de terreinen van de Don Bosco school in Halle.

Het weekend begint met de ‘start to cross’. De organisatoren willen iedereen de kans geven een veldloop te lopen. Dit is een recreatieve cross waar iedereen aan eigen tempo het parcours kan afleggen. De wedstrijd start om 10u30 en het parcours is 3,9 km lang. Inschrijven is wel verplicht en men start om 9u30. Deelnemers van alle leeftijden zijn welkom en de inschrijving bedraagt €7. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de klimaatcampagne van 11.11.11.
 
Vanaf 11u30 wordt dan de 65ste OEH cross/grote prijs stad Halle op gang gebracht. Alle categorieën krijgen de kans deel te nemen aan de wedstrijd. Om 11u30 wordt er gestart met de ‘benjamins’. Als laatste komen de senioren aan de beurt. Het parcours van de cross werd lichtjes aangepast. Zo krijgen de toeschouwers een beter zicht op de lopers. Er werd ook een tussenspurt ingelast net na de startstreep, zo kunnen de deelnemers bij hun passage aan deze spurt een geldprijs op de kop tikken van €25. Er worden trouwens voor alle deelnemers prijzen voorzien. Meer info op www.oeh.be
 
Op zaterdag 12 november vindt er dan de interbankencross plaats. Een loopwedstrijd tussen werknemers van financiële instellingen. Op zondag 13 november ten slotte vindt er de cani – cross plaats. Een loopwedstrijd waarbij lopers vergezeld zijn van hun hond. De hond bepaald voornamelijk het tempo van de loper. Het parcours van deze cross is technisch moeilijker omdat er veel bochten in zitten en het parcours dan al enkele malen belopen zal zijn. Er worden hiervoor ongeveer 200 deelnemers verwacht. In de toekomst zal de cani – cross plaatsvinden op een andere locatie en op een andere datum dan dit jaar. het parcours moet volgens de federatie 5 km lang zijn en dat is hier niet het geval.
 
Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met een evenementenbureau dat zich toelegt op sportevenementen. Op hun website vind je nog meer informatie over de ‘OEH cross’. www.oehcross.activ8.tk
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2011
Stijn Belaen
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief