HALLE - Nieuwe kleuterschool op campus Vondel

C21

HALLE - Nieuwe kleuterschool op campus Vondel

Editiepajot_halle_berckmans_foto_belaen
Directeur Danny Berckmans van het H Hart College. Foto Belaen

Het Heilig Hart en College instituut in Halle opent begin volgend schooljaar een nieuwe kleuterschool op de campus Vondel. Die beslissing komt er nadat vorig week werd besloten om de gemeenteschool ’t Parkse te sluiten vanaf volgend schooljaar.

De nieuwe kleuterschool moet 72 leerlingen kunnen huisvesten. Tot voor dit weekend waren er geen plannen om een kleuterschool te beginnen. Na de beslissing van het schepencollege werd er een plan uit de mouw geschud waarbij de school de ouders een alternatief wil bieden.
 
Er was in het verleden al een samenwerking tussen beide scholen. De kleuters uit het laatste kleuterklasje stroomden heel vaak door naar het eerste leerjaar op de campus Vondel. De instroom die wegvalt op het einde van het jaar wordt op deze manier verzekerd aldus Directeur Danny Berckmans. De leerkrachten uit de gemeenteschool worden niet overgenomen. Deze zijn immers vast benoemd binnen het eigen schoolnet. Het HHC gaat wel proberen zoveel mogelijk materiaal te recupereren uit ’t Parkske.
 
De kleuterschool zou komen waar nu nog drie klassen van het lager onderwijs zitten. Deze klassen zouden naar boven verhuizen en de klassen van het secundair die daar nu les volgen zouden terecht kunnen in de nieuwbouw die bij het begin van volgend schooljaar in de Parklaan in gebruik genomen zou worden. Bij gebrek aan plaats zouden de klassen eventueel in containerklassen geplaatst worden. De school moet de verbouwingen wel zelf financieren. Dat is grotendeels ook een gevolg van het feit dat de stad lang gewacht heeft om te beslissen wat het zou doen met de gemeenteschool?
 
In kleuterschool ’t Parkske reageren ze positief op het nieuws. Ze vinden dit vooral een groot voordeel voor hun kinderen en ouders. Deze oplossing lost het scholenprobleem in Halle wel niet op. Er is in Halle een tekort aan scholen voor het aantal leerlingen. De stad zal hier de komende jaren nog veel in moeten investeren. Voor de kinderen en ouders zal er op 7 december een infoavond zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2011
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief