HALLE - Opening molensite Eizingen

C21

HALLE - Opening molensite Eizingen

Editiepajot_halle_natuur_1_i_f
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_natuur_2_i_f
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle_natuur_3_i_f
Ingezonden foto
 

In Halle werd de molensite Eizingen officieel ingehuldigd. Er werden twee infoborden voorgesteld. De twee infoborden bestaan uit twee luiken. Op het ene bord staat heel wat historische informatie over de site en de stad Halle. Het andere bord bevat informatie over de natuur en het natuurbehoud. De site is immers op twee vlakken een belangrijke bron van informatie.

Een kleine wandeling bracht de aanwezigen uiteindelijk op de historische site. Daar werden symbolisch twee bomen aangeplant. Dit gebeurde in het kader van het project ‘1 miljoen bomen voor de tropen’. De stad zal een halve hectare bos aanplanten in Ecuador. Dat moet het herstel van de biodiversiteit ten goede komen. Het bos zou ook moeten leiden tot een betere watervoorziening en een hoger inkomen voor 140 gezinnen. Zo werden er twee eiken aangeplant op de site.
 
Daarna konden de activiteiten goed van start gaan. De mensen van proNatura leerden de bezoekers voederplankjes en vetballetjes knutselen. Daarna kon iedereen kennis maken met de Halse koestersoorten en meer te weten komen over het project ‘zuurstof voor de Zenne’. Een project ruimtelijke ordening van het regionaal landschap Zenne Zuun en zoniën. Daarna kon iedereen aan twee wandeling deelnemen. De eerste wandeling onder leiding van natuurgidsen trok op ontdekking langs de Zenne in Buizingen. De tweede wandeling ging op zoek naar ‘de sporen van de Zenne’. Een historische wandeling over de Zenne. In het centrum werden de wandelaars opgewacht door heerlijke pompoensoep en waterige muzikale klanten in het wereldcafé.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2011
Stijn Belaen
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief