HALLE - Nieuw seizoen van Witse begint op 8 januari

C21

HALLE - Nieuw seizoen van Witse begint op 8 januari

Editiepajot_halle_cast_witse_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In de raadzaal van het Halse stadhuis werd het negende en laatste seizoen van Witse voorgesteld. Vanaf zondag 8 Januari kruipen Hubert Damen, Viv Van Dingenen, Marc Stroobants. Daan Hugaert en Dirk Tuypens voor de laatste keer in de huid van Witse, Tine, Dams, Van Deun en Wijtinckx. In de negende en laatste reeks moet Witse willens nillens de confrontatie met zijn verleden aangaan. Via de website komen de kijkers ondertussen meer te weten over Witses vader.

In het negende en laatste seizoen van Witse krijgen Witse (Hubert Damen), Tine (Viv Van Dingenen), Dams (Marc Stroobants), Van Deun (Daan Hugaert) en Wijtinckx (Dirk Tuypens) opnieuw de meest uiteenlopende zaken voorgeschoteld.
 
Langs de weg wordt het lijk van een Senegalees gevonden. Het slachtoffer heeft geen papieren en staat niet geregistreerd als asielzoeker, maar het team slaagt er toch in de nabestaanden op het spoor te komen. Voor de moord op een sociaal assistent kijken ze eerst in de richting van het werk van het slachtoffer, een instelling voor recidive jongeren, maar het ziet ernaar uit dat er ook thuis een haar in de boter zat. En de dood van een veertienjarige jongen lijkt het resultaat van een uit de hand gelopen wurgspelletje, maar het onderzoek leert dat er meer aan de hand is.
 
Op persoonlijk vlak wordt Witse met zijn verleden geconfronteerd; hij krijgt het bericht dat zijn vader overleden is. Witse heeft zijn vader nooit gekend en wil er niet te lang bij stilstaan, maar hij kan niet verhinderen dat het verleden hem inhaalt. En bij Tine is de huwelijkscrisis nog niet bezworen. Haar privéproblemen krijgen ook op het bureau een staartje.
 
WEBSITE
Witse is er dit seizoen niet alleen op televisie, maar ook op de website van Eén. Vanaf aflevering 5, op zondag 5 februari, worden op de website elke week enkele brieven gepubliceerd van Witses ondertussen overleden vader. Witse heeft zijn vader nooit gekend en wil niets met hem te maken hebben. Die heeft hem immers in de steek gelaten. Maar wanneer hij een stapel brieven krijgt die zijn vader hem heeft nagelaten, moet hij het verleden toch onder ogen komen.
 
De brieven zijn een soort van testament, waarin hij zijn zoon vertelt waarom hij gedaan heeft wat hij gedaan heeft. De brieven vertellen meer dan de televisiereeks, en verklaren voor een stuk wat Witse mee heeft gevormd.
 
De brieven op de website worden geschreven door auteur Chris Van Camp in nauw overleg met de scenaristen van Witse. Zij werkte eerder als cultuur-columniste bij De Morgen, was een van de creatieve breinen achter Debby & Nancy’s happy hour op Eén, werkte mee aan De nieuwe wereld op Radio 1 en Ramblas op Klara en schreef de twee romans van Dubbelleven.
 
BLINDEN EN SLECHTZIENDEN
VRT start met een proefproject om televisieprogramma’s ook toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. De negende reeks van Witse zal daarom voorzien worden van audiodescriptie. Dat houdt in dat scènes waarbij niet uit de dialogen blijkt wat er gebeurt in de reeks, worden beschreven. Op zondag wordt Witse uitgezonden met optionele audiodescriptie, die digitale kijkers zelf kunnen inschakelen, en de daarop volgende zaterdag is er telkens een herhaling met open audiodescriptie.
 
Witse is een programma van Het Televisiehuis voor Eén op zondag om 21.35 u. vanaf 8 januari.  www.een.be/witse
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief