GOOIK / LENNIK / PEPINGEN / HALLE / BRUSSEL – Kleuters rollebollen

C21

GOOIK / LENNIK / PEPINGEN / HALLE / BRUSSEL – Kleuters rollebollen

Editiepajot_gooik_kleuters_1_foto_de_greef
Foto's © Elsie De Greef
 
Editiepajot_gooik_kleuters_2_foto_de_greef
Foto © Elsie De Greef
 

Ook dit jaar heeft De Vlaamse Schoolsportvereniging aan 401 kleuters de mogelijkheid geboden om te gaan rollebollen in sporthal Koornmolen in Gooik.

In de voormiddag waren het 210 kleuters uit Gooik, Pepingen, Eizeringen, Sint-Martens-Lennik en Brussel. In de namiddag was het de beurt aan nog eens 191 kleuters uit Breedhout, Bellingen, Strijland, Wambeek, Sint-Kwintens-Lennik en Sint-Katherine-Lombeek.
 
De eerste kennismaking met dit project gebeurde vooraf op de school, met het inoefenen van het 'Rollebolle-bewegingsliedje'. Vervolgens mochten dekleuters naar de grote sportzaal komen en onder begeleiding van de kleuterleidster, eventueel samen met andere begeleiders van de school, bezochten de kinderen een 10-tal speelhoeken in een eenvoudig doorschuifsysteem.
 
Ze gingen van de ene bewegingshoek naar de andere: fietsen, springen in het springkasteel, rollen op wielen, evenwicht oefenen, balvaardigheden oefenen, klimmen en klauteren, zwaaien met de parachute en lopen van de ene kamer naar de andere in het doolhof... dat was pas sporten.
Moe en tevreden keerden de kleuters en hun begeleiders terug naar school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief