Witse en de toeristische troeven van HALLE

C21

Witse en de toeristische troeven van HALLE

Editiepajot_halle_vencken_witse_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

De opnames voor Witse zijn voorbij. De lokalen aan de Albertstraat staan terug leeg, maar da wil niet zeggen dat de figuur Witse uit Halle gaat verdwijnen. De voorbije 3 jaar heeft Toerisme Halle van de toeristische exploitatie van WITSE een prioriteit gemaakt.

Johan Vencken, voorzitter Toerisme Halle: “We zijn dan binnen beginnen nadenken over een manier om het WITSE-effect te laten afstralen op de toeristische troeven van onze stad. Het uitgangspunt van onze WITSE-strategie is dat de reeks gedurende de voorbije 9 jaar niet alleen onze stad meer naambekendheid heeft bezorgd, maar ook de miljoenen kijkers doorheen onze stad en streek heeft rondgeleid. Het gegeven van WITSE als gids wordt centraal in onze aanpak”.
 
Er is dit jaar achter de schermen druk gewerkt en komend toeristisch seizoen zal men de eerste nieuwe WITSE-relateerde producten kunnen lanceren:
 
Audiogidsing
De voorbije zomer dook Hubert Damen in de opname studio’s voor de opname van de eerste versie van de audiogidsing voor de Sint-Martinusbasiliek. Commissaris WITSE neemt de toeristen aan de hand mee doorheen het boeiende verhaal van het interieur van onze gotische basiliek. De audiogidsing zal in 2012 als een piloot lopen om dan finaal nog uitgebreid te worden na 2014. Zo denken ze er aan om de toeristen de keuze te geven met wie ze de basiliek bezoeken: de commissaris, of Dams of misschien zelfs Van Deun. Maar dit zal pas zijn voor nà de volledige restauratie van het interieur van de Sint-Martinusbasiliek, die eind 2012 de deuren sluit voor een periode van twee jaar. De audiofiles zullen toegankelijk zijn via verschillende kanalen: Downloadbaar via de website van Toerisme Halle op MP3-spelers, smartphone, I-Phone en I-Pads; downloadbaar via de Quick Response-codes (QR) in de folder die begin januari klaar is en op een MP3-speler die in het Toerismekantoor kan gehuurd worden
 
Film/documentaire over het interieur van de Sint-Martinusbasiliek in 3D
En precies die sluiting van de basiliek was de aanzet naar het tweede toeristisch WITSE-product van Halle. Omdat men de bezoekers aan de stad het interieur van de basiliek niet volledig willen ontzeggen wordt er momenteel hard gewerkt aan een waardig alternatief. In het najaar van 2012, eind oktober, zullen toeristen kunnen genieten van een half uur durende film waarin Commissaris WITSE een rondleiding geeft in de Sint-Martinusbasiliek.
 
Historische stadsroute
Halle heeft nog meer troeven dan alleen de basiliek. In de zomer van 2012 lanceert Toerisme Halle een volledig vernieuwde historische route doorheen Halle, Lembeek en Buizingen. De tand des tijds heeft ook in Halle veel doen verdwijnen en via een route langsheen historische locaties krijgt toerist een beeld van het oude Halle, Lembeek en Buizingen. Infoborden met foto’s, uitleg en poëzie over die locaties vertellen een brok geschiedenis van de stad. Via de QR-codes zal de toerist ook hier kunnen genieten van audiogidsing met de commissaris en hier wil men ook graag andere leden van de cast, Dam’s en Van Deun om te beginnen, bij betrekken. Deze historische stadsroute zal in de periode van april/mei gelanceerd worden.
 
Zomerexpo 2012: In het spoor van WITSE
En last but not least, brengt Toerisme Halle tijdens de zomermaanden een overzichtstentoonstelling “In het spoor van WITSE” waarin ze terugblikken op het 9-jarig verblijf van WITSE in Halle aan de hand van de foto’s van setfotograaf Erwin Alsteens.
 
Johan Vencken: “U ziet het: Halle laat WITSE niet los. Wij hopen anderzijds dat WITSE ook Halle niet los laat. In reclametermen spreken we geregeld van ‘de kracht van de herhaling’. En wij hopen dan ook dat EEN, deze schitterende reeks nog geregeld zal opnemen in hun programmatie. We zijn er van overtuigd dat niet alleen wijzelf, maar ook de kijker de reeks steeds met plezier zal blijven bekijken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief