HALLE - Meer dan 150 personen ondertekenen brief tegen sluiting ‘t Parkske

C21

HALLE - Meer dan 150 personen ondertekenen brief tegen sluiting ‘t Parkske

Editiepajot_halle_parkske_spandoek_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Ouders van de kleuters van kleuterschool 't Parkske, hebben een aangetekend schrijven verstuurd naar het Halse College van Burgemeester en Schepenen enerzijds en aan de Halse Gemeenteraad anderzijds om alsnog het besluit om ’t Parkske te sluiten in te trekken. Meer dan 150 ouders, grootouders en sympathisanten ondertekenden deze brief.

Met deze brief willen zij de Halse Gemeenteraad en in extremis ook het Schepencollege vragen om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de beslissing tot sluiting, zoals die door het Halse Schepencollege werd genomen, niet goed te keuren. Zij vragen dan ook dat er zeer dringend constructieve oplossingen gezocht worden om de capaciteitsproblematiek binnen het Halse onderwijs echt aan te pakken.
 
Halle kampt op het niveau van het lager onderwijs met een steeds groter wordend capaciteitsprobleem. Het is dan ook hoogst eigenaardig dat een stad met te weinig schoolbanken een school van de kaart veegt, zeggen de ouders.
 
De ouders vinden het onbegrijpelijk dat het stadsbestuur de 840.000 euro subsidies, die door de overheid reeds toegekend werden om dit probleem op te lossen, aan zich laat voorbij gaan door de school te sluiten. “Deze subsidie aanvraag is een werk van jaren qua administratie. De uitgereikte hand van de overheid wordt doodgewoon geweigerd! Dit is een schande voor een stad met een, door de overheid toegekende, CODE ROOD qua capaciteitsproblemen”, zeggen de ouders in de brief.
 
De informatie die ze kregen bij de motivering van de plannen om de school te sluiten blijkt bovendien ook niet te kloppen, zeggen ze. 
Hierover staat in de brief: “Zo werd gesteld dat er nog 168 vrije plaatsen zijn in groot Halle voor de kleuters. In realiteit blijken deze cijfers niet correct en zijn dit er veel minder. Bovendien ziet men hierbij over het hoofd dat het grootste deel van deze plaatsen zal ingenomen worden via de normale instroom (broers en zussen, GOK kinderen en de nieuwe lichting kleuters uit de onthaalklassen). Het is dus helemaal niet zeker dat onze kleuters in de eigen buurt en in een school naar keuze terecht kunnen”.
 
De kinderen moeten na een sluiting allemaal naar een andere school. Psychologisch zal dit zwaar op hen wegen, stellen ze.
 
LEERKRACHTEN
De ouders willen ook in de bres springen voor de leerkrachten. De getroffen school draait immers op een team van leerkrachten die naar aanleiding van de laatste doorlichting hebben bewezen zeer professioneel te zijn.
 
“Dit winnende team wordt nu met één krachtige stoot als biljartballen uit elkaar gespeeld. Daarnaast zal dit ook verstrekkende gevolgen hebben op de tewerkstelling in de gemeentescholen van Lembeek en Buizingen. Het is bijna onvoorstelbaar dat, ondanks de hakbijl die elk moment dreigt te vallen, al deze juffen van dag tot dag nog steeds het beste van zichzelf blijven geven. Om het op zijn Hals te zeggen: “Chapeau voe al dei minsche!”
 
De schrijvers van de brief halen in hun brief  conclusies van het kerntakendebat onderwijs aan en daar staat in: Rekening houdend met de leefwereld en de geringe mobiliteit van kinderen tot 12 jaar is de gemeente het vanzelfsprekende organisatieniveau voor het openbaar basisonderwijs met open karakter en het gemeentebestuur de aangewezen inrichter.
Hoe valt dit te rijmen met de sluiting van deze kleuterschool en met de bewering van het schepencollege dat onderwijs geen kerntaak is van de Stad!
 
Met dit schrijven hopen ze de gemeenteraad te kunnen overtuigen om de beslissing zoals ze door het schepencollege werd genomen niet goed te keuren. Ze verzoeken dan ook uitdrukkelijk om zeer snel op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Zodat de garantie tot voldoende en kwalitatief onderwijs in onze steeds groter wordende stad terug kan gewaarborgd worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief