HALLE - ‘Boven de lichten’ wil geen éénrichting in ganse Jacminstraat

C21

HALLE - ‘Boven de lichten’ wil geen éénrichting in ganse Jacminstraat

Editierpajot_halle_antheunisstraaq_i_f
Ingezonden foto
 

Een infovergadering gaat op dinsdag 31 januari om 20 uur in de raadzaal van het stadhuis meer uitleg geven over de actualisatie van het nieuwe mobiliteitsplan in Halle. Inwoners en handelaars van boven de lichten hebben zelf een plan uitgewerkt.

Er zal voornamelijk over twee knelpunten gesproken worden. Het al of niet behouden van tweerichtingsverkeer in de Jacminstraat in plaats van éénrichting zoals vorige keer werd voorgesteld en het invoeren van éénrichtingsverkeer op de St. Rochusstraat(op) en de Melkerijstraat (af)
Over deze voorstellen ligt geen beslissing voor. Samen met de bevolking zal er eerst nog eens argumenten pro en contra besproken worden
 
Naar aanleiding van het mobiliteitsplan hebben handelaars en bewoners van wijk boven de rode lichten voorstellen doorgestuurd naar de stad en het studiebureau die zich met het moboliteitsplan bezig hield.
 
Zij hebben bedenkingen bij het voorstel wat betreft de Jacminstraat wanneer men het voorstel uitvoert zoals men heeft voorgesteld (Jacminstraat eenrichtingsverkeer richting kerkhof, Gentil Antheunisstraat éénrichting naar de Verhavertstraat en de Groeningenstraat éénrichtingsverkeer richting Ninoofsesteenweg).
 
Wat de veiligheid betreft zal het veiliger worden aan het Atheneum (ingang Jacminstraat)
Maar al het verkeer van de ganse wijk, inbegrepen Windmolenken, en ouders die hun kinderen afzetten aan het Atheneum en Don Boscoschool verplicht zijn via de Groeningenstraat op de Ninoofsesteenweg weg te rijden.
 
Marc Decoster: “Het grote gevaar zal zijn dat aan het Don Boscoschool het niet haalbaar zal zijn om dat verkeer te slikken. Met alle gevolgen dat de veiligheid voor die leerlingen in gedrang komt. We mogen ook niet vergeten dat het verkeer dat van Breedhout en Lennik komt daar ook op uit zal komen”.
 
Zij vragen zich af hoe de oversteek Groeningenstraat – Ninoofsesteenweg zal verlopen. Chaotisch zeggen ze en dan vooral tijdens de spitsuren.
 
VOORSTEL
Zij zijn er van overtuigd dat zij veel sluikverkeer richting Brussel  een halt kunnen toeroepen met hun voorstel.
 
Zij zien het zo: De Jacminstraat éénrichtingsverkeer maken tot aan de Hendrik Conciencestraat. De Gentil Antheunisstraat éénrichting richting Ninoofsesteenweg, Dr Galmaertstraat éénrichting richting Verhavertstraat en de Groeningenstraat dubbel rijrichting zoals het nu is. Eventueel maar langs één kant parkeren invoeren.
 
Het verkeer dat dan komt van Jacminstraat, Verhavertstraat benedenzijde en omliggende straten kan dan weg via de Antheunisstraat. De Dr Galmaertstraat is te smal om langs beide zijde te parkeren en door te rijden dus eenrichtingsverkeer is daar aangewezen.
Tenslotte de Groeningenstraat, door hier enkele richting te laten parkeren, word deze straat breder wat het verkeer zal bevorderen. Het parkeerprobleem zal hier dan wel nog erger worden dan het nu al is
 
Marc Decoster: “Het sluikverkeer dat nu via de Jacminstraat naar beneden rijdt verdwijnt. En alleen de mensen die er moeten zijn kunnen op een deftige manier weg”.
 
PARKEERPROBLEEM DON BOSCO
Volgens de indieners van het voorstel moet men eens met Don Boscoschool aan tafel gaan zitten om er voor te zorgen dat zij op hun terrein geen parkeerplaatsen kunnen realiseren voor hun leerkrachten en eventueel leerlingen.
 
Marc Decoster: “Een bedrijf met 500 arbeiders moet ook zien dat zij de nodige parkeerplaatsen hebben voor hun personeel, waarom de school dan niet? Dit zal de omgeving veiliger maken wanneer er minder geparkeerd zal worden. De mensen van de zijstraten klagen nu reeds dat zij geen plaats hebben voor hun eigen deur. Er is daar een kerk in de buurt, ik weet niet of er al eens is opgemerkt waar de mensen bij een begrafenis hun voertuigen moeten parkeren? Wij willen zeker meewerken aan dit project, maar het is aan de Stad Halle en het studiebureau om dan ook open te staan voor nieuwe ideeën. Trouwens de mensen die er wonen kunnen hierbij een grote rol spelen. Zij weten waar de knelpunten zijn”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief