HALLE - Reuzen uit Vlaanderen, Nederland en Spanje gaan samenwerken

C21

HALLE - Reuzen uit Vlaanderen, Nederland en Spanje gaan samenwerken

Editiepajot_halle_reuzen_1_foto_merck
Foto's © Felix Merck
 
Editiepajot_halle_reuzen_2_foto_merck
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_reuzen_3_foto_merck
Foto © Felix Merck
 

In Halle was een samenkomst van Reuzen in Vlaanderen, de Reuzenfederatie Nederland en El Círculo Internacional de Amigos de los Gigantes Op het programma stond de samenwerkingen tussen de drie verenigingen. Een officiële samenwerkingsovereenkomsten tussen CIAG, Reuzen in Vlaanderen en de Nederlandse Reu werd ondertekend.

Het was een eerste kennismaking tussen de federaties van Vlaanderen, Nederland en CIAG. De mogelijkheden die deze bijeenkomst met zich mee zal brengen zijn zo breed dat het moeilijk was alles op één dag te bespreken. Deze vergadering was dan ook meer van symbolische daad waarbij de deur naar een toekomst voor de reuzen en organisaties wordt
geopend.
 
Het was ook een bevestiging van het gemeenschappelijk doel en filosofie vande federaties:
Het promoten en bewaren van de reuzencultuur in de respectievelijke landen en op internationaal vlak en uitwisselen van informatie en documentatie betreffende de reuzencultuur.
 
In de toekomst zullen er regelmatig ontmoetingen plaats vinden tussen de afgevaardigden van de federaties. Men denkt ook de federatiewebsites meertalig te maken, de Federaties positioneren als contactpunt naar de verschillende reuzenverenigingen per land en streek en het stimuleren van onderlinge contacten en verbroederingen tussen reuzenverenigingen in Europa.
 
Men denkt ook aan het opzetten van een jaarlijkse grote bijeenkomst, symposium/congres waarop alle federaties aanwezig zijn en dat telkens in een ander land dat aangesloten is bij CIAG. Reuzen in Vlaanderen en de Reuzenfederatie NL zijn eventueel bereid de spits af te bijten door elk een opeenvolgend jaar deze ontmoeting te organiseren, met Brussel als Europese hoofdstad als eerste locatie
 
Men is ook bezig met de voorbereiding van nationale en internationale voorstellen om aanspraak te kunnen maken op Europese subsidies. Men zal op zoek gaan naar staatsfondsen en bedrijven die een stabiele middellange termijn acties mogelijk te maken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief