HALLE - Postbode Jean Dequick loopt laatste ronde

C21

HALLE - Postbode Jean Dequick loopt laatste ronde

Halle_postbode_jean_dequick_
Postbode Jean Dequick liep laatste ronde. - Foto © Marc Sluys
 

Jean Dequick liep vandaag zijn voorlaatste ronde als postbode in de wijk  Don Bosco. De buurbewoners versierden hun brievenbus als dank voor de jaren trouwe dienst van hun postbode. Jean begon in 1972 op 20 jarige leeftijd in de Post in Halle. Hij werke er zijn hele loopbaan, welliswaar  op verschillende diensten.

Begin 1980 kwam Jean in vaste dienst. Hij was in die periode één van de jongste stagaires. Het werd een autodienst. Dagelijks lichtte hij de bussen en bracht de zakken met post van de bijkantoren naar het station. Daar vertrokken de zakken met de trein naar het sorteerstation in Brussel. Na een jaar als chauffeur werd Jean postbode in Essenbeek. Rond 1990 kreeg de wijk Wolvendries. In die omgeving verzekerde hij sindsdien de post.

“De modernisering in De Post zorgde ervoor dat er weinig tijd overbleef om een babbeltje te hebben met de klanten. De ronden werden groter en elke bedeling werd op de minuut berekend.

Ik deed mijn werk steeds met veel plezier en overtuiging. Het sociale contact met de mensen onderweg was plezant. Ik had het geluk om bijna nooit ziek te zijn want een job als postman vraagt tocht heel wat fysieke inspanningen. Het grootste gedeelte van mijn loopbaan deed ik met een gewone fiets. De laatste jaren was dit een elektrische fiets. Officeel mag ik nu met pensioen op 1 mei maar door de vakantie die ik nog moet opnemen, loop  ik mijn laatste ronde op 31 januari. Ik zal het contact met mijn klanten missen en vooral de goede verstandhouding met de collega’s. Ik heb in Halle steeds met volle goesting gewerkt. Ik word nu 60 en kan nu meer tijd besteden aan het gezin en de familie. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2012
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief