HALLE - Koningin bezocht Habbekrats

C21

HALLE - Koningin bezocht Habbekrats

Editiepajot_halle_koningin_1_foto_belaen
Foto's Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_koningin_2_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_koningin_3_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_koningin_4_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_koningin_5_ingezonden_foto
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle_koningin_6_ingezonden_foto
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle_koningin_7_ingezonden_foto
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle_koningin_8_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 

Gedurende 5 jaar al geniet jeugdwerking Habbekrats van de bescherming van Hare Majesteit de Koningin. De Koningin interesseert zich dan ook heel hard in de werking. Ook Halle biedt al 3 jaar onderdak aan een Habbekratswerking. De werking groeide op 3 jaar tijd uit tot een volwaardig jeugdwerkinitiatief en beidt wekelijks een programma aan voor heel wat kinderen uit Halle en omstreken. In 2011 sloten nog meer dan 80 nieuwe leden zich aan bij de beweging.

Een bezoek van Hare Majesteit de Koningin kon dan ook niet uitblijven. De koningin bezocht al andere Habbekratshuizen en nu was Halle dus aan de beurt. De koningin werd verwelkomd door bezieler van het project Chris Van Lysebetten. Ze werd naar een werkvergadering gebracht waar er gesproken werd over de werking van Habbekrats en over de stichting “Gavoorgeluk en warme steden”. Daarna bezegelde de koningin ook een nieuwe wending in het Habbekratsaanbod.
 
De nieuwe wending die werd bezegeld zal ervoor zorgen dat Habbekrats in de toekomst van al haar plekken een “warm nest” zal maken. Een nest waar naast warmte ook waardigheid en authenticiteit zullen heersen. De stichting “Gavoorgeluk” werd ook aan de koningin voorgesteld. De stichting wenst bij te dragen tot preventie van depressie en suïcide. Bezielers van het project zijn Marc vande Gucht en Jan Toye. Beiden verloren een kind door suïcide. Ze willen het project verbinden aan Habbekrats. Ze willen vooral nagaan of de werking van Habbekrats een relevant en efficiënt antwoord biedt aan de reële maatschappelijke behoefte van kansarme jongeren.
 
Na de officiële toespraken en gesprekken werd de Koningin naar de tuin gebracht. Daar kon ze zelf de werking van naderbij bekijken. Ze werd rondgeleid door Chris Van Lysebette en was bijzonder geïnteresseerd in de werking. Ze vroeg ook enkele kinderen wat ze van Habbekrats vonden. Daarna kreeg de koningin nog een stuk taart voorgeschoteld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2012
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief