HALLE en DILBEEK halen een koesterster

C21

HALLE en DILBEEK halen een koesterster

Editiepajot_halle_koester
Ingezonden foto
 

Tijdens de Koestercarrousel, een ontmoetingsdag voor alle organisaties die hebben deelgenomen aan de biodiversiteitscampagne 'Je hebt meer buren dan je denkt', werden de vijf koestersterren voor 2011 uitgereikt. De winnaars zijn de projecten 'Betserse jeugd koestert fruitdiefje' uit Geetbets, 'Uilenproject' en 'Koesteren, een andere aanpak als het gaat over biodiversiteit' uit Zoutleeuw, 'De Boekbeekvallei: meer dan een vallei' uit Dilbeek, 'Plan Boommarter' uit Halle.

"Gemeenten, regionale landschappen, vrijwilligers, natuurouders, verenigingen, scholen en andere organisaties die in 2011 één of meer acties ondernamen voor meer biodiversiteit kwamen vandaag samen in het provinciehuis te Leuven voor een ontmoetingsdag over onze koesterburen", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu.
 
De deelnemers aan de koesterburencampagne konden via een bevraging projecten nomineren voor de koestersterren. De koesterster is een prijs voor een inspirerende actie ten voordele van de biodiversiteit. Er waren vijf koestersterren te winnen: één voor beste communicatie, sensibilisatie en educatie, één voor beste inventarisatie, één voor beste terreinactie, één voor beste nazorg en opvolging en één voor scholen. Halle won deze van beste nazorgeen opvolging en Dilbeek deze voor de scholen.
 
33 projecten uit Aarschot, Asse, Bierbeek, Diest, Dilbeek, Geetbets, Haacht, Halle, Herent, Kortenberg, Leuven, Meise, Rotselaar, Tielt-Winge, Tienen, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw stellen zich kandidaat voor een Koesterster 2011.
 
Het plan Boommarter van Halle voorziet de aanleg van een ecotunnel voor de boommarter. Acties op privéterreinen worden gestimuleerd en een wandelroute aangelegd.
 
'Koesteren, een andere aanpak als het gaat over biodiversiteit' van de Vrije Basisschool Sint-Leonardus uit Zoutleeuw. De school voerde een campagne om de leerkrachten en leerlingen om via verhalen en stickers hun koesterburen te promoten.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief