HALLE - Iedere stem telt

C21

HALLE - Iedere stem telt

Editiepajot_halle_stemmen_foto_belaen
Foto Stijn Belaen
 

Het RISO van Vlaams – Brabant wil iedereen een stem geven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. In samenwerking met het buurthuis Ommekaar, buurtwerk en schoolopbouwwerk Halle wil ze enkele sociale thema’s aankaarten. “Armoedebestrijding wordt in de verkiezingscampagnes vaak naar de achtergrond verschoven”, zegt de organisatie. Ze willen dat de mensen die in armoede leven of er dagelijks mee geconfronteerd worden hun stem laten horen voor het beleid waarop wordt gestemd op 14 oktober 2012.

Tussen november en januari vroeg de organisatie aan bewoners van Vlaams – Brabant welke beleidsvoorstellen ze willen voorleggen aan lokale politici. “we gaan ons eerst over al deze voorstellen buigen en vanaf maart gaan we praten met verschillende politieke partijen. We willen hen vragen of ze onze voorstellen willen onderzoeken en ze vervolgens willen meenemen in de vorm van concrete engagementen.” Vanaf september zal het RISO het publieke debat openen. Ook zal vanaf september een sociale stemtest online worden gezet.
 
De burgers van Vlaams – Brabant hebben vooral nood aan participatie. Dat blijkt uit de vraag die het RISO stelde aan de bevolking. De mensen willen, dat als er plannen worden voorgelegd door de gemeente of door het OCMW, er met hen overlegd wordt welke de effecten zijn op de mensen. Er is onder meer ook vraag naar kwaliteitsvolle en betaalbare huurwoningen. Voorts willen mensen uit de doelgroep ook kunnen sporten en cultuur beleven zoals elke andere burger. Ook de dreiging om afgesloten te worden van gas, elektriciteit of water en de vraag naar betaalbare gezondheidszorg staan hoog op de agenda.
 
In Halle konden de mensen ook hun sociale stem uitbrengen. Verschillende vazen konden gevuld worden met water. Zo wordt gemeten welke vraag in Halle komt bovendrijven bij de bevolking.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2012
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief